Μήπως η λύση είναι τα Mitsubishi; Οι ιαπωνικές φρεγάτες που καλοβλέπει η Ινδονησία

Freepen.gr - Μια επιτυχημένη συμφωνία ναυπήγησης πολεμικών πλοίων, που εάν κλείσει, θα παράσχει ώθηση στις εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού της Ιαπωνίας και θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας της χώρας να καταστήσει την περιοχή Ινδο-Ειρηνικού ελεύθερη και ανοιχτή, αναφέρουν οι Japan Times και αναδεικνύει το navyrecognition.com.

Τον περασμένο μήνα, Ο Πρωθυπουργός Yoshihide Suga συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Joko "Jokowi" Widodo στο Μπογκόρ, κοντά στην Τζακάρτα, να επιταχύνουν τις διμερείς συνομιλίες για τις εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού και τις μεταφορές τεχνολογίας.

Με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό του ινδονησιακού Ναυτικού, το Πολεμικό Ναυτικό στοχεύει να αναπτύξει μια δομή δύναμης βασισμένη στις γεωστρατηγικές απαιτήσεις της Ινδονησίας, κυρίως για την προστασία των θαλάσσιων λωρίδων επικοινωνίας και των σημείων στρατηγικών περασμάτων. Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η μελλοντική δομή της ναυτικής δύναμης θα αποτελείται από 3 στόλους εξοπλισμένους με ολοκληρωμένα συστήματα όπλων στόλου (SSAT) που περιλαμβάνουν δύναμη κρούσης, δύναμη περιπολίας και ναυτικά υποστηρικτικά στοιχεία.

Για τη ναυτική δύναμη κρούσης, τα μελλοντικά σχέδια εξαγοράς περιλαμβάνουν καταδρομικά με κατευθυνόμενους πυραύλους, τακτικά υποβρύχια, ταχύπλοα σκάφη επίθεσης, σκάφη τορπιλών και ναρκαλιευτές.

Σύμφωνα με ιαπωνικές πηγές, το πλοίο που θα μπορούσε να εξαχθεί στην Ινδονησία είναι το 30FMM, μια ιαπωνική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών σε εξέλιξη για την ιαπωνική ναυτική δύναμη αυτοάμυνας (JMSDF). Το πλοίο θα έχει συνολικό μήκος 130 μ., πλάτος 16 μ., εκτόπισμα 5500 τόνων και μέγιστη ταχύτητα άνω των 30 κόμβων. Τα όπλα θα περιλαμβάνουν ένα πυροβόλο όπλο Mk 45, δύο απομακρυσμένους σταθμούς όπλων πάνω από τη γέφυρα, 16 Mk 41 VLS στην πλώρη (κάθετοι εκτοξευτές), 8 πυραύλους κατά του πλοίου, ένα SeaRAM, ένα ελικόπτερο SH-60L, τορπίλες και εκτοξευτές αντιμέτρων. Μπορεί επίσης να αναπτύξει και να ανακτήσει UUV, USV και θαλάσσιες νάρκες από την πίσω ράμπα κάτω από το helideck. Αναμένεται επίσης να χρησιμοποιήσει μια ναυτική έκδοση του τύπου 03 Chū-SAM.

Το νέο 30FMM βασίζεται στην τεχνολογία stealth χρησιμοποιώντας τεχνολογία stealth fighter της Mitsubishi X-2 Shinshin (στη συνέχεια ATD-X), καθώς και οι δύο πλατφόρμες σχεδιάζονται από τη Mitsubishi Heavy Industries. Μαζί με τις δυνατότητες stealth, η φρεγάτα δίνει επίσης έμφαση στην ύπαρξη υψηλού επιπέδου αυτοματισμού. Αυτό επιτρέπει στη φρεγάτα να διαθέτει χαμηλό μέγεθος πληρώματος μόνο 90 προσωπικού σε σύγκριση με άλλα πλοία παρόμοιου μεγέθους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail