Υποβρύχια αναερόβιας πρόωσης Made in Korea και την Daewoo! Γιατί όχι;

Photo: DSME
Freepen.gr - Η νοτιο-κορεάτικη Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) καθέλκυσε το δεύτερο υποβρύχιο 3000 τόνων KSS-III της Δημοκρατίας της Κορέας. Όπως σημειώνει το navaltoday.com η τελετή καθέλκυσης για το δεύτερο Dosan Ahn Changho-class — αναβαθμισμένο changbogo III ή KSS-III — υποβρύχιο πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Okpo στο Geoje στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Ονομάστηκε ROKS Ahn Mu (SS-085), το newbuild είναι το δεύτερο Υποβρύχιο μεσαίου μεγέθους της Νότιας Κορέας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Νότια Κορέα, χρησιμοποιώντας εγχώρια τεχνολογία όπως το σύστημα sonar.

Η μονάδα διαθέτει μήκος 83,3 μέτρα, πλάτος 9,6 μέτρα και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 20 κόμβων όταν βυθιστεί. Επιπλέον, το νέο ντίζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο διαθέτει σύστημα αναερόβιας πρόωσης και  μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 άτομα.

Αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το 2022.

Η DSME το 2018 καθέλκυσε το πρώτοο υποβρύχιο στην κατηγορία, Dosan Ahn Chang-ho (SS-083) που έχει προγραμματιστεί να είναι έτοιμο για υπηρεσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η τρίτη μονάδα, που θα ονομαστεί ROKS Yi Dong-nyeong (SS-086) χτίζεται στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries (HHI).  Συνολικά εννέα αυτόχθονα κατασκευασμένα πετρελαιοκίνητα-ηλεκτρικά υποβρύχια επίθεσης KSS III σχεδιάζονται για κατασκευή στα ναυπηγεία DSME και HHI. 

Είναι μέρος του προγράμματος υποβρυχίων επίθεσης του ναυτικού της χώρας, το οποίο, μόλις ολοκληρωθεί, θα εξοπλίσει την υπηρεσία με συνολικά 27 υποβρύχια που θα έχουν ναυπηγηθεί σε τρεις φάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail