Τούρκος υποστράτηγος ε.α.:«Εάν η Ελλάδα αποκτήσει αεροσκάφη F-35, Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα S-400»

Freepen.gr - Τούρκος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας σχολίασε το επίσημο αίτημα του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον για αγορά Αμερικανών μαχητικών F-35 πέμπτης γενιάς.

Ο απόστρατος Υποστράτηγος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Najat Esslin, σχολίασε το αίτημα της Ελλάδας να αποκτήσει F-35 από την Ουάσινγκτον, και ανέφερε σε συνέντευξή του στον Σπούτνικ:

"Εάν η Ελλάδα αγοράσει το F-35, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το S-400 εναντίον του”

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο Esslin, λέγοντας: "Η Αθήνα σπεύδει να αγοράσει Αμερικανικά μαχητικά”

Μιλώντας για την πιθανή αντίδραση της Ουάσινγκτον στο αίτημα αυτό από την Ελλάδα, ο Esslin τόνισε ότι:

"Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στο σύνολό του όσον αφορά τη γεωπολιτική της θέση και τις πραγματικές δυνατότητές της. Η πλήρης και άνευ όρων στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Ελλάδα στις περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν υπόψη τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail