Δύο κινέζικοι δολοφόνοι αμερικανικών αεροπλανοφόρων πέτυχαν στόχο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Freepen.gr - Σύμφωνα με έναν πρώην συνταγματάρχη του PLA, η επιτυχής εκτόξευση των πυραύλων DF-26B και DF-21D τον Αύγουστο αποτελεί "προειδοποίηση" προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν πρέπει να αναλάβουν κανένα στρατιωτικό κίνδυνο κατά της Κίνας.

Δύο από τους πυραύλους "δολοφόνων αεροπλανοφόρων" της Κίνας που εκτοξεύθηκαν τον Αύγουστο έπληξαν ένα κινούμενο πλοίο κοντά στα νησιά Paracel στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανέφερε το Σάββατο η South China Morning Post.

Όταν τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά τις εκτοξεύσεις στις 26 Αυγούστου, δήλωσαν ότι οι πυραύλοι έπεσαν στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένος στόχος. Η κίνηση ήρθε ως απάντηση σε ένα αμερικανικό αεροπλάνο U-2, το οποίο η Κίνα δήλωσε ότι παραβίασε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καθώς το Πεκίνο διεξήγαγε μια ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά στη θάλασσα Bohai.

"Έτσι, αρκετές ημέρες αργότερα [μετά τους ελιγμούς του αεροπλανοφόρου], δοκιμάσαμε τα DF-21 και DF-26 και οι πυραύλοι χτύπησαν ένα σκάφος που έπλεε νότια των νησιών Paracel", δήλωσε ο Wang Xiangsui, πρώην ανώτερος συνταγματάρχης.

Ο Γουάνγκ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι "επίδειξη δύναμης", ενώ η Κίνα το κάνει "λόγω της πρόκλησής τους".

"Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, ζητώντας τους να μην αναλάβει κανένα στρατιωτικό κίνδυνο", είπε. "Τέτοιες ενέργειες σηματοδοτούν την κατώτατη γραμμή της αντιπαράθεσης Σινο-ΗΠΑ".

Μετά την κίνηση, η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι το U-2 της δεν παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες και ότι οι στρατιωτικές της κινήσεις στην περιοχή θα συνεχιστούν.

Τον τελευταίο καιρό, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τη στρατιωτική τους παρουσία, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών και των πλοίων, κοντά στα σύνορα της Κίνας, την οποία το Πεκίνο αντιλαμβάνεται ως πιθανή απειλή.

Ομοίως, η Ουάσινγκτον αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Πεκίνου στη θάλασσα της Νότιας Κίνας διεξάγοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή και ζητώντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα αμφισβητούμενα ύδατα. Τον Ιούλιο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα USS Nimitz και USS Ronald Reagan διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, "για την υποστήριξη ενός ελεύθερου και ανοιχτού Ινδο-Ειρηνικού".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail