Ο Ακάρ διέσυρε τους Αζέρους και τσαλαπάτησε την όποια εθνική κυριαρχία τους σε ομιλία του

Freepen.gr - Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν θα σταματήσει τις εχθροπραξίες του στο Καραμπάχ και τις παρακείμενες περιοχές του μέχρι την πλήρη απόσυρση των αρμενικών δυνάμεων από "τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν.”

Σε ομιλία που εκφώνησε τη Δευτέρα στα εγκαίνια του νέου ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 στο τουρκικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, ο Ακάρ δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι μια φιλική χώρα, έως και αδελφός της Τουρκίας και "συνεχίζει τον αγώνα για την απελευθέρωση των ιστορικών εδαφών του".

Ο Ακάρ επεσήμανε ότι οι επικεφαλής της ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, απέτυχαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματευτικών διαδικασιών να συμβάλουν στη διευθέτηση της σύγκρουσης μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, κατηγορώντας τους Αρμένιους ότι προσπάθησαν να επεκτείνουν την περιοχή των εδαφών που είχαν καταλάβει αντί να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από αυτές.

Συνέχισε λέγοντας πως "η υπομονή του Μπακού έχει εξαντληθεί και ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει κινηθεί για να ξεκινήσει μια αντεπίθεση, η οποία αυτή τη στιγμή συνεχίζεται με επιτυχία", σημειώνοντας ότι "ορισμένα κατεχόμενα εδάφη έχουν εκκαθαριστεί από τις αρμενικές δυνάμεις".

Ο Ακάρ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Μπακού δεν θα υπογράψει καμία ειρηνευτική συμφωνία και δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός παρά μόνο αφού η Αρμενία αποσύρει τις δυνάμεις της από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Τόνισε επίσης ότι "ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν είναι πολύ επαγγελματικός και εργάζεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου ... ενώ η Αρμενία βομβαρδίζει, μπροστά στα μάτια όλης της διεθνούς κοινότητας, τις κωμοπόλεις και τις πόλεις του Αζερμπαϊτζάν, γεγονός που οδηγεί στη δολοφονία αθώων αμάχων.”

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail