Ξεκίνησαν ως Ρηγάδες, τους βόλεψε ο Ανδρέας, έγινε φιλελεύθεροι και λένε "ζε σουί Μακρόν"

phmaxiestevez / pixabay
Όπως θα έχετε καταλάβει, η ιδεολογική συνέπεια δεν ήταν ποτέ το μεγάλο ατού των φιλελέδων. Μιλάμε, άλλωστε, για τους ανθρώπους που ξεκίνησαν ως Ρηγάδες τη δεκαετία του '70, βολεύτηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου στα '80s, γοητεύτηκαν από το σημιτικό εκσυγχρονισμό το 1996, αναφώνησαν με αγαλλίαση "Το Μεγάλο Κράτος Επέστρεψε" με την εκλογή Ομπάμα, για να ανακαλύψουν τον φιλελευθερισμό και την μείωση των κρατικών δαπανών όταν μπήκαμε στην εποχή των Μνημονίων. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Μιλάμε για τους ανθρώπους που μόλις πριν από δέκα μέρες μας ανέλυαν τα θετικά του πολυπολιτισμού και της ελεύθερης μετανάστευσης και σήμερα φωνάζουν "Je Suis Macron" και είναι έτοιμοι να ζωστούν τα φυσεκλίκια και να πάνε στην Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. 

Με λίγα λόγια, ο τωρινός φιλελές -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως- είναι ο ορισμός του στίχου του Κώστα Τουρνά "όπου φυσάει ο άνεμος πάω, είμαι καλάμι γέρνω, δεν σπάω". Εξέφρασε και εξακολουθεί να εκφράζει το εκάστοτε κυρίαρχο καθεστώς και τις ιδέες που κάθε φορά είναι στη μόδα, αφού μόνο έτσι μπορεί να είναι μονίμως στα πράγματα, μόνο έτσι μπορεί να προωθήσει την πολιτική του καριέρα, να εξασφαλίσει την θέση του στο Δημόσιο, στα ΜΜΕ και στα πανεπιστήμια, να σιγουρέψει την πρόσβασή του στην εξουσία και στα ζεστά και λαχταριστά ΕΣΠΑ. 

Αν, λοιπόν, ο Τραμπ κερδίσει για δεύτερη φορά τις αμερικάνικες εκλογές και παγιωθεί η κυριαρχία του συντηρητικού "λαϊκισμού", προβλέπω ότι αυτά τα γλοιώδη ερπετά θα κάνουν μια ακόμη ιδεολογική στροφή, από τις εκατοντάδες που έκαναν μέχρι τώρα στην μακρά πορεία τους. Οι φιλελέδες δεν θα χάσουν τον χρόνο τους και δεν θα διακινδυνεύσουν την καριέρα τους ποντάροντας σε κουτσό άλογο. 

Έτσι θα τους δείτε σιγά σιγά τους επόμενους μήνες να αλλάζουν τροπάρι : θα αρχίζουν να επισημαίνουν τους κινδύνους από την πολιτική ορθότητα, θα αρχίσουν να δηλώνουν ανήσυχοι για τις επιπτώσεις της μαζικής μετανάστευσης, μέχρι και την πολιτική των λοκντάουν τους έχω ικανούς να αρχίσουν να αμφισβητούν. 

Αν όμως χάσει ο Τραμπ, περιμένετε να δείτε αυτήν τη συμμορία πιο αφιονισμένη και πιο φανατισμένη από ποτέ στην προώθηση της επικίνδυνης φιλελέ ατζέντας. Κοινώς, την κάτσαμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail