Γιάννης Μάζης: Οι φρεγάτες των ΗΠΑ, ευάλωτοι στόχοι για Τούρκους. Γιατί δε φτιάχνουν την ελληνικής σχεδίασης;

Την άποψη ότι οι αμερικανικές φρεγάτες θα είναι ευάλωτοι στόχοι για την Τουρκία, εξέφρασε ο καθηγητής Γιάννης Μάζης. Σημειώνει ότι φημολογούμενες φρεγάτες προοριζόνται να τροφοδοτήσουν με κρέας τους πυραύλους των Τούρκων αφού δε διαθέτουν δυνατότητα αεράμυνας περιοχής.

Επίσης αδυνατούν να δημιουργούν ζεύξη Ελλάδας - Κύπρου και συγκεκριμένα Κρήτης και Κύπρου αλλά και Αιγαίου με Κρητικό Πέλαγος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός πλέγματος ασφαλείας του Ελληνισμού.

Τέλος αναρωτιέται ο κ. Μάζης γιατί δεν προχωρά η ναυπηγήση της ελληνικής σχεδίασης φρεγάτας στην Ελλάδα έστω και σε συνεργασία μαζί με κάποια άλλη χώρα, όπως η Γάλλια.

Από την εκπομπή «Focus στη 1» με τον Στέφανο Δαμιανίδη στον ραδιοσταθμό Focus FM 103,6 της Θεσσαλονίκης, της 16-11-2020. Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 13.00 έως 14.00.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail