Οι Χούτις προειδοποιούν τη Σαουδική Αραβία: "κανένα αμερικανικό ή Βρετανικό όπλο δεν μπορεί να σας προστατεύσει"

Freepen.gr - Το κίνημα Ansarallah (Houthis) κάλεσε τη Σαουδική Αραβία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αραβικού συνασπισμού στην Υεμένη και να συμφιλιωθεί με τους γείτονές της, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος για να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον τους, υπονοώντας την αποφασιστικότητα της ομάδας να ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Μωάμεθ Αμπντούλ Σαλάμ, δήλωσε στο Twitter: "δεν υπάρχει ούτε αμερικανικό ούτε Βρετανικό όπλο ούτε δύναμη ικανή να παράσχει προστατευτική ομπρέλα για το επιθετικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας", αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία για να υπερασπιστεί τα πετρελαϊκά πεδία.

Συνέχισε: "με τη διακοπή της επιθετικότητας κατά της Υεμένης και την άρση της πολιορκίας, το Βασίλειο θα ανακτήσει τη χαμένη του ασφάλεια".

Απευθυνόμενος στη Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε: "μόνο η συμφιλίωση με τους γείτονες θα σας προστατεύσει από τις συνέπειες της επιθετικότητας".

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης μίλησαν πρόσφατα για έναν βρετανικό ρόλο στην προστασία των εγκαταστάσεων πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και την ανταπόκριση στις αεροπορικές επιθέσεις του κινήματος Ansarallah, μετά τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου 2019 σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός προηγμένου στρατιωτικού συστήματος ραντάρ για την ανίχνευση αεροσκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας στο νότο και τα θαλάσσια συμφέροντα του Βασιλείου έχουν βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο επιθέσεων από το κίνημα Ansarallah.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail