"Τι συνέβη, Πασίνιαν;" Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν χλευάζει τον Αρμένιο πρωθυπουργό - Οργή στο Αρτσάχ

Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ χλεύασε τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε μετά την υπογραφή της συμφωνίας Καραμπάχ μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, ο Aliyev απολάμβανε το γεγονός ότι ο Pashinyan υπέγραψε τη συμφωνία του Καραμπάχ "απρόθυμα".

Ο Αλίγιεφ στη συνέχεια ρώτησε κοροϊδευτικά τον πρωθυπουργό της Αρμενίας: "τι συνέβη, Πασινιάν;”.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στη Δημοκρατία του Καραμπάχ, Σαμουήλ Μπαμπαγιάν, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην περιοχή.

Ο Babayan δημοσίευσε στο Facebook: "απαντώντας σε αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις, ανακοινώνω ότι παραιτούμαι από την υψηλότερη τιμή και τερματίζω τις εξουσίες μου ως γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (στο Καραμπάχ).”

Ο Μπαμπαγιάν θεώρησε τη συμφωνία των ηγετών της Αρμενίας και της περιοχής του Καραμπάχ να αποδεχθούν τη συμφωνία, "μονομερή απόφαση", θεωρώντας ότι τα λόγια τους δεν συμφωνούν με τα γεγονότα επί τόπου.

Ο Μπαμπαγιάν δήλωσε χθες το βράδυ ότι "έσπευσε στο Κοινοβούλιο για να τερματίσει αυτή την ύπουλη επιχείρηση, αλλά με την έγκριση του προέδρου του Καραμπάχ, δημοσιεύθηκε η δήλωση (σχετικά με την κατάπαυση του πυρός".

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Καραμπάχ, Araik Harutyunyan επιβεβαίωσε ότι οι περιφερειακές αρχές έπρεπε να σταματήσουν να αγωνίζονται για να σωθεί η δημοκρατία μετά την επιδείνωση της κατάστασης τομέα στα μέτωπα, υποδεικνύοντας ότι περισσότερα θύματα θα μπορούσαν να χαθούν λόγω της επέκτασης των εχθροπραξιών σε βάθος, κάτι που θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail