Το νέο συμμαχικό τόξο από την Ελλάδα ως τις Ινδίες κι οι χώρες-κλειδί για την Τουρκία

Freepen.gr - Ο Ισραηλινός αναλυτής Seth Frantzman, που συνήθως αρθρογραφεί στην Jerusalem Post ανήρτησε χάρτη ενός νέου αναδυόμενου συστήματος οικονομικών διπλωματικών και στρατηγικών σχέσεων. Στο χάρτη του Frantzman βλέπουμε ένα τόξο το οποίο ξεκινάει από την Ελλάδα περνάει την Αίγυπτο. το Σουδάν. το Ισραήλ. την Ιορδανία. τη Σαουδική Αραβία. τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. το Μπαχρέιν και φτάνει μέχρι τις Ινδίες.

Ομοίως όμως όπως έτερος σχολιαστής επισημαίνει πως αυτός ο χάρτης αναδεικνύει και την αξία που έχουν για την Τουρκία μερικά περιφερειακά κράτη όπως το Πακιστάν (πυρηνική δύναμη κι αντίπαλη χώρα της Ινδίας), η Σομαλία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια και η Μάλτα ως ζωτικοί εταίροι της Άγκυρας απέναντι στο παραπάνω αναδυόμενο συμμαχικό σύστημα που αναδεικνύει ο Frantzman.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail