Δεκάδες συλλήψεις πρώην και νυν στρατιωτικών ξημερώματα στην Τουρκία

Freepen.gr - Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, επιχείρηση ασφαλείας για τη σύλληψη 44 νυν και πρώην στρατιωτικών που είναι ύποπτοι ότι ανήκουν στην οργάνωση Γκιουλέν εντός των ενόπλων δυνάμεων, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές ασφαλείας στην Κρατική Υπηρεσία Αναντολού, εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τη Γενική Εισαγγελία στην Πόλη, εναντίον 44 πρώην και νυν στρατιωτικών σε 14 διαφορετικές επαρχίες.

Αμέσως μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, οι αντιτρομοκρατικές ομάδες της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησαν μια ταυτόχρονη διαδικασία σύλληψης των καταζητούμενων, ενώ είχαν ήδη καταφέρει να συλλάβουν αρκετούς από αυτούς και οι υπόλοιποι συνελήφθησαν.

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ερευνών που διενεργήθηκαν από τις τουρκικές δικαστικές αρχές σχετικά με την οργάνωση Γκιουλέν εντός του στρατού.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Τούρκο ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τους υποστηρικτές του ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, και έχει συλλάβει πολλούς από αυτούς και τους έστειλε στη φυλακή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail