Πολιτισμός μπετόν-αρμέ

Θα έχω να διηγούμαι ότι έζησα την Ακρόπολη όταν ήταν στα μπετά. Τρία πράγματα είναι απαραίτητα για την ταυτότητα ενός κράτους, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία και ο πολιτισμός. Χωρίς δικαιοσύνη, δημοκρατία και πολιτισμό δεν υφίσταται σήμερα πολιτισμένο και σύγχρονο κράτος. 

Κυβέρνηση που στα lock down την πρώτη επαγγελματική κατηγορία που κλείνει μέχρι ασφυξίας να είναι οι καλλιτέχνες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι ανάξια του ρόλου της. Δείχνει αποστροφή και εμπάθεια για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας, αποστροφή και απέχθεια για τους πνευματικούς ανθρώπους. Ξεχνά ότι η ταυτότητα μιας χώρας και ενός λαού είναι ο πολιτισμός της και οι άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών. 

Τους κλείνει χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση, χωρίς κανένα βοήθημα, τους μετατρέπει σε ικέτες και επαίτες που αγωνίζονται ματαίως για την επιβίωση. Μένουν ως άλλοθι τα μπετά στην Ακρόπολη και η καρότσα της Πρωτοψάλτη.

Βγείτε στα μπαλκόνια στα βραδινά lock down και χειροκροτήστε τους.

Χρήστος Κουτσονάσσιος 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail