Η Τουρκία πάει για κατασκευή σιδηρόδρομου προς Ναχτσιβάν κι Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Adil Karaismailoğlu ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι η χώρα του σχεδιάζει να δημιουργήσει μια σιδηροδρομική γραμμή που θα φτάσει στην Αυτόνομη Περιοχή του Nakhchivan, η οποία έχει 17 χιλιόμετρα σύνορα με την Τουρκία, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αζερμπαϊτζάν και τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Αρμενία.

"Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε σιδηροδρομική γραμμή προς το Ναχτσιβάν, μετά τις εξελίξεις στο Αζερμπαϊτζάν", ανέφερε ο τούρκος υπουργός Επικοινωνιών, σε δηλώσεις του στην Κρατική Υπηρεσία Αναντολού, προσθέτοντας ότι "το σχέδιο πρόκειται να ολοκληρωθεί".

Το Nakhchivan (Nakhchivan) είναι μια περιοχή με έκταση περίπου 5.363 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία διαχωρίζεται γεωγραφικά από το υπόλοιπο Αζερμπαϊτζάν.

Η άγκυρα υποστήριξε ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν στην αντιπαράθεση της με την Αρμενία και κάλεσε την Αρμενία να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Καραμπάχ από τα "κατεχόμενα εδάφη"του Αζερμπαϊτζάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail