Νέα δημοσκόπηση-καμπανάκι για τον Ταγίπ Ερντογάν: Ιστορικό χαμηλό για το ΑΚΡ

Freepen.gr - Η στήριξη για την αντιπολιτευόμενη συμμαχία της Τουρκίας συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ η στήριξη για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχει φτάσει σε χαμηλά επίπεδα όλων των εποχών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Avrasya Research.

Μόνο το 32,5% των ψηφοφόρων είπαν ότι θα υποστηρίζει το ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, σε σύγκριση με 28.2% που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αντιπολίτευσης και του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού λαϊκού Κόμματος (CHP).

Η Εθνική Συμμαχία CHP και κεντροδεξιού καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ και η Λαϊκή Συμμαχία ΑΚΡ-ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) είναι σχεδόν στήθος με στήθος με 32,2 τοις εκατό και 32,7 τοις εκατό αντίστοιχα, αναφέρει η εφημερίδα Birgün που παρουσιάζει τη δημοσκόπηση της Avrasya, ενώ το Ahval κάνει λόγο για ιστορικό χαμηλό στήριξης στο ΑΚΡ.

Το ΑΚΡ και οι ακροδεξιοί εταίροι του, η ΜΗΡ, κέρδισαν τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2018 με ποσοστό άνω του 53% των ψήφων. Ο κυβερνών συνασπισμός διατηρεί την πλειοψηφία των 44 εδρών στο κοινοβούλιο των 600 εδρών.

Οι επόμενες προγραμματισμένες γενικές εκλογές της Τουρκίας έχουν οριστεί για το 2023, ωστόσο αναλυτές υποστηρίζουν πως ο σχηματισμός νέων αντίπαλων κομμάτων από πρώην ανώτερα στελέχη του ΑΚΡ, η προβληματική οικονομία της χώρας και οι εκκλήσεις της κυβερνώσας Συμμαχίας για αλλαγές στους εκλογικούς νόμους ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail