Το έξυπνο κόλπο του Ερντογάν, για να φτάσουν με ασφάλεια τα όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη, πέτυχε

Η διοίκηση της επιχείρησης «Ειρήνη» εντόπισε ανοιχτά της Πελοποννήσου, το ύποπτο φορτηγό πλοίο που έφυγε από την Κωνσταντινούπολη φορτωμένο κοντέινερ με άγνωστο περιεχόμενο, το οποίο είχε προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης.

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Δόθηκε εντολή από τον Έλληνα διοικητή της ναυτικής δύναμης, κ. Θεόδωρο Μικρόπουλο να αναλάβει δράση για έλεγχο, το πλήρωμα της Γερμανικής φρεγάτας «Αμβούργο». Ενημέρωσαν τον καπετάνιο του Τουρκικού πλοίου για τις προθέσεις τους και ζήτησαν άδεια για να ανέβουν στο πλοίο και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι τα πλοία της ναυτικής δύναμης που παίρνουν μέρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε πλοίο που φέρει Τουρκική σημαία και πλέει στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, εάν δεν τους δώσει άδεια ο καπετάνιος του.

Πήραν την απαιτούμενη άδεια από τον Τούρκο καπετάνιο και αμέσως ελικόπτερο που απονηώθηκε από τη φρεγάτα «Αμβούργο», αποβίβασε τους Γερμανούς κομάντος στο Τουρκικό εμπορικό.
Μόλις άρχισαν να ζητούν τα έγγραφα και ξεκίνησαν να ελέγχουν τα πρώτα κοντέινερ, ήρθε και η αντίδραση από τον Ερντογάν.
Ο καπετάνιος είχε ειδοποιήσει την Τουρκική κυβέρνηση για το συμβάν κι άρχισαν τον ανατολίτικο καρσιλαμά. Ο Τούρκος πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελλα Μέρκελ, ότι ο Έλληνας διοικητής προκαλεί με τις ενέργειές του, θέλοντας να δημιουργήσει θέμα ελληνοτουρκικής διαφοράς, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από την Καγκελαρία να σταματήσουν άμεσα την έρευνα οι Γερμανοί κομάντος και να εγκαταλείψουν το Τουρκικό πλοίο.

Έτσι δεν έφτασαν ποτέ στο να ανοίξουν όλα τα κοντέινερς και να ελεγχθούν, για να διαπιστωθεί αν το πλοίο κουβαλούσε όπλα, όπως έλεγαν οι πληροφορίες που είχαν, με προορισμό τη Λιβύη.
Με το κόλπο αυτό, το φορτίο έφυγε με ασφάλεια για τον προορισμό του και η Τουρκία έκανε ότι είναι θιγμένη και στοχοποιείται αδίκως.

Δηλαδή θέλει να βγει κι από πάνω. Η Γερμανία δείχνει ενοχλημένη, από τη διάσταση που πήρε το θέμα, αλλά για κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία, ούτε λόγος να γίνεται.
Η κ. Μέρκελ έβαλε την ουρά στα σκέλια, για μια ακόμη φορά και σφυρίζει αδιάφορα σαν να μη συμβαίνει τίποτα με την Τουρκία και τα καμώματα του Ερντογάν.

Αυτό που πρέπει να πούμε όλοι μας, είναι συγχαρητήρια στον Έλληνα διοικητή για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την όλη επιχείρηση και έδειξε πως δεν υπολογίζει τους ψευτοτσαμπουκάδες των Τούρκων και οι κουτοπονηριές τους δεν περνούν.

Αυτή που πρέπει να ντρέπεται για μια ακόμη φορά, είναι η Γερμανία για τη στάση της απέναντι στην Ευρώπη και τη δουλικότητα που δείχνει απέναντι στην Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail