Διάγγελμα του προέδρου του Αρτσάχ: «Τα πάντα άλλαξαν δραματικά το τελευταίο διήμερο, θα τα χάναμε όλα»

Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Artsakh Arayik Harutyunyan απευθύνθηκε στο έθνος σήμερα, παρουσιάζοντας αυτό που χρησίμευσε ως βάση για τη λήψη απόφασης για να σταματήσει ο πόλεμος.

Υπενθύμισε ότι το πρωί της 8ης Νοεμβρίου δημοσίευσε μια φωτογραφία από την πλατεία Stepanakert και δήλωσε ότι ήταν μια από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής του. "Στις 7 Νοεμβρίου χάσαμε εντελώς τον έλεγχο στην πόλη Shushi. Σήμερα θέλω να ανακοινώσω ότι ίσως είχα την πιο δύσκολη νύχτα της ζωής μου, ενώ έζησα πολλές δύσκολες μέρες χάνοντας πολλούς φίλους το 1992-1994, των οποίων η τελευταία λέξη ήταν στα χέρια μου. Αλλά κατάφερα να βρω τη δύναμη, να συγκεντρωθώ και να πάρω αποφάσεις. Αλλά η απόφαση, η οποία ελήφθη χθες, δεν ξέρω τι εκτίμηση θα δώσει η ιστορία, αλλά έπρεπε να παρθεί", είπε ο πρόεδρος του Αρτσάκ.

Εξήγησε γιατί: "κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διήρκεσαν 43 ημέρες χάσαμε την περιοχή Fisuli, Jabrayil, Ghubatlu, Zangelan, το Hadrut ως επί το πλείστον, ένα μέρος από την περιοχή Martuni, το Askeran και ιδιαίτερα Shushi. Οι μάχες έλαβαν χώρα στα περίχωρα του Στεπανακέρτ, 2-3 χλμ. Εάν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνέχιζαν με αυτόν τον ρυθμό, θα είχαμε χάσει ολόκληρο το Artsakh. Μέσα σε αρκετές ημέρες, θα είχαμε πολύ περισσότερες απώλειες", δήλωσε ο Harutyunyan.

Είπε ότι για αρκετές ημέρες φάνηκε ότι η αρμενική πλευρά κατάφερε να αμυνθεί απέναντι στα UAV, αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες ο αντίπαλος έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες, νέα UAV και προκάλεσε πολύ περισσότερες ζημιές στα Αρμενικά στρατεύματα.

"Σίγουρα, δεν πολεμήσαμε μόνο εναντίον του Αζερμπαϊτζάν. Όχι μόνο το τουρκικό επιτελείο αξιωματικών ή ο εξοπλισμός, αλλά και ο τουρκικός στρατός, καθώς και τρομοκράτες και μισθοφόροι έχουν συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις", ανέφερε.

"Αλλά όλα είναι μπροστά. Artsakh, Αρμενία, ο αρμενικός λαός έχει βιώσει πολλές δύσκολες μέρες κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά κατάφερε να προχωρήσει με τον σωστό τρόπο λαμβάνοντας έξυπνες αποφάσεις στο μέλλον και καταγράφοντας επιτυχία. Και ποιος είπε ότι όλα έχουν τελειώσει; Όλα μόλις αρχίζουν. Θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε μια πιο νηφάλια απόφαση, αλλά γι ' αυτό χρειαζόμαστε αλληλεγγύη πρώτα στην Αρμενία, στο Αρτσάχ και στο εσωτερικό του αρμενικού λαού. Έχουμε ένα όνειρο, μια ονειρεμένη πατρίδα, επομένως πρέπει να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να αποφύγουμε φαινόμενα που δεν είναι τυπικά για τον αρμενικό λαό. Έχουμε ευκαιρία να παίρνουμε πολιτισμένες αποφάσεις, να διεξάγουμε συζητήσεις. Όλα ακόμη αρχίζουν, δεν έχουμε ηττηθεί, όλα είναι μπροστά, πρέπει να σκεφτούμε, να ξανασκεφτούμε και να αξιολογούμε και πάλι να λάβουμε αποφάσεις", δήλωσε ο πρόεδρος του Αρτσάκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail