Μαζική έξοδος Αρμενίων από το Καραμπάχ καθώς τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν εισέρχονται

Freepen.gr - Οι Αρμένιοι κάτοικοι του Καραμπάχ φεύγουν μαζικά, καθώς το Αζερμπαϊτζάν έχει δώσει στο Ερεβάν άλλες δέκα ημέρες για να εκκενώσει τους πολίτες από αυτήν την περιοχή.

"Οι Αρμένιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της συμφωνίας της 9ης Νοεμβρίου, πληρώνοντας έτσι για την ήττα του αμυντικού στρατού του Αρτσάχ", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AΝΝΑ από την περιοχή του Καραμπάχ την περασμένη εβδομάδα.

"Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς το καθήκον τους είναι να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των περιοχών του Αρτσάκ που έχουν αφήσει οι Αρμένιοι", πρόσθεσαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΝΑ δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο που δείχνει τη μαζική έξοδο των Αρμενίων κατοίκων από τα σπίτια τους στην περιοχή Καραμπάχ.

Παρά τις προσφορές από το Μπακού να παραμείνουν στο Καραμπάχ, οι Αρμένιοι κάτοικοι αυτής της περιοχής επέλεξαν να εκκενωθούν εν μέσω φόβων για αντίποινα από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και τους συμμαχικούς μισθοφόρους τους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν ήδη κινηματογραφηθεί βεβηλώνοντας αρμενικές εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σωτήρος στην πόλη Σούσι. 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail