Αρμενία: "Γιατί δεν ήταν τυχαία η κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου - Αναμένουμε επαρκή αντίδραση"

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας εξέδωσε δήλωση για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου MI-24 στον αρμενικό εναέριο χώρο από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Η δήλωση έχει ως εξής,

"Στις 9 Νοεμβρίου, γύρω στις 6:00 μ.μ., το ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας από ένα φορητό σύστημα αεράμυνας που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δύο σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από την επίθεση.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στη Ρωσική Ομοσπονδία, στις οικογένειες των θυμάτων και στους συντρόφους τους.

Ιδιαίτερα, αυτό το τραγικό περιστατικό συνέβη μακριά από τη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σε ένα μέρος όπου δεν έχουν καταγραφεί στρατιωτικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Από αυτή την άποψη οι ισχυρισμοί της πλευράς του Αζερμπαϊτζάν και οι προσπάθειες να δικαιολογηθεί είναι ψευδείς και αβάσιμες.

Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την επίθεση εναντίον των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εντός του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η χρήση βίας κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα λάβει επαρκή απάντηση".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail