Η Ρωσία έστειλε μήνυμα στην Τουρκία με το θανάσιμο βομβαρδισμό της Συρίας – TRT

Freepen.gr - Η θανατηφόρα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στον τελευταίο θύλακα των ανταρτών της Συρίας ήταν να αποκτήσει μόχλευση κατά της Τουρκίας για τη διαμάχη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε την Τρίτη ο τουρκικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΤΡΤ.

Η ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον των συριακών ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία και η διαμάχη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συνδέονται, καθώς η ανοιχτή υποστήριξη της Τουρκίας στους Αζέρους θέτει την Άγκυρα και τη Μόσχα σε πορεία σύγκρουσης, δήλωσε το ΤΡΤ.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια σχέση που είναι αμοιβαία επωφελής αλλά και γεμάτη επιπλοκές στους εμφύλιους πολέμους της Συρίας και της Λιβύης, όπου οι δύο υποστηρίζουν τις αντιτιθέμενες πλευρές. Είναι στρατηγικοί εταίροι και ανταγωνιστές ταυτόχρονα, ακόμη και άμεσοι αντίπαλοι σε ορισμένες περιπτώσεις.

"Είναι πολύ πιθανό οι Ρώσοι να θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στην Τουρκία", ανέφερε ο Eşref Yalınkılıçlı, αναλυτής της Ευρασίας με έδρα τη Μόσχα. Ανέφερε ότι η Ρωσία έχει "αγανακτήσει με την υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail