Όσοι πανηγυρίζουν με το..."αυστηρό" μήνυμα του State Department στην Τουρκία, ας το ξαναδιαβάσουν προσεκτικά

Freepen.gr - Δε γνωρίζουμε αν το μήνυμα του State Department όσον αφορά τη δραστηριότητα του Ορούτς Ρέις αυτή την ώρα μερικές δεκάδες μίλια από το Καστελλόριζο αλλά σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και δυνητική ΑΟΖ είναι..."αυστηρό", είμαστε όμως βέβαιοι ότι εγκυμονεί κινδύνους όταν ακόμη μια φορά βλέπουμε την περιοχή να γκριζάρεται.

Οι έρευνες κατά το State Department γίνονται σε περιοχές όπου η Ελλάδα διεκδικεί δικαιοδοσία και απαιτεί να αρχίσουν συνομιλίες όπου θα κληθούμε να μοιράσουμε τα δικά μας.

Ακολουθεί το μήνυμα:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της Τουρκίας στις 11 Οκτωβρίου για ανανεωμένη δραστηριότητα τουρκικών ερευνών σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα διεκδικεί δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας μονομερώς εγείρει εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει αυτή την υπολογισμένη πρόκληση και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν διαρκείς λύσεις.

The United States deplores Turkey’s October 11 announcement of renewed Turkish survey activity in areas over which Greece asserts jurisdiction in the Eastern Mediterranean. Turkey’s announcement unilaterally raises tensions in the region and deliberately complicates the resumption of crucial exploratory talks between our NATO Allies Greece and Turkey.

Coercion, threats, intimidation, and military activity will not resolve tensions in the Eastern Mediterranean. We urge Turkey to end this calculated provocation and immediately begin exploratory talks with Greece. Unilateral actions cannot build trust and will not produce enduring solutions.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail