Το Πεντάγωνο προειδοποιεί για "σοβαρές συνέπειες" μετά τις δοκιμές S-400 της Τουρκίας

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει δοκιμάσει τους πυραύλους αεράμυνας S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ειδησεογραφικά δελτία ότι πραγματοποιήθηκαν δοκιμές την περασμένη εβδομάδα.

"Είναι αλήθεια ότι αυτές οι δοκιμές έχουν γίνει και γίνονται", δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικές του δηλώσεις αφού παρακολούθησε τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα ενεργήσει κατ ' εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών και πως και η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ είχε προηγουμένως πάρει και χρησιμοποιήσει ρωσικούς πυραύλους S-300.

"Αυτοί οι κύριοι ταράσσονται επειδή αυτό το όπλο είναι ρωσικό", δήλωσε ο Ερντογάν. "Αλλά είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σαφείς με την Τουρκία στα υψηλότερα επίπεδα ότι τα S-400 δεν πρέπει να λειτουργήσουν, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Morgan Ortagus την περασμένη εβδομάδα. Η ενεργοποίηση του όπλου θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση ασφάλειας, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

"Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καταδικάζει με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο τη δοκιμή της Τουρκίας στις 16 Οκτωβρίου του συστήματος αεράμυνας S-400 — δοκιμή που επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Χόφμαν σε δήλωσή του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail