Η γαλλική φρεγάτα La Fayette παρακολουθούσε στενά Oruc Reis και Barbaros

 The tactical operations centre aboard the La Fayette offers an overview of the whole eastern Mediterranean ΤΗΟΜΑS CΟΕΧ ΑFΡ
Freepen.gr - Βαθιά στα έγκατα μιας γαλλικής φρεγάτας που ταξιδεύει στα τεταμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, δώδεκα άνδρες και γυναίκες σαρώνουν οθόνες ραντάρ μέσα από το σκοτάδι. Μεταξύ των κόκκινων τετραγώνων που δείχνουν τις θέσεις των πλοίων στη θάλασσα, ξεχωρίζουν δύο τουρκικά εξερευνητικά πλοία, Oruc Reis και Barbaros, μεταδίδει το france24.com.

Για τρεις μήνες, το σκάφος στελθ La Fayette περιπολεί τη στρατηγική περιοχή στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το πλήρωμα των 170 ατόμων βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή, με τις γεωπολιτικές εντάσεις σε σημείο βρασμού από την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Η Γαλλία έχει από τον Αύγουστο αναπτύξει περισσότερες μονάδες στην ανατολική Μεσόγειο,εν μέσω ενός πολέμου λέξεων για τις τουρκικές επιδρομές σε ελληνικά και Κυπριακά ύδατα.

Με τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να δεσμεύεται για "αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη" για την Ελλάδα και την Κύπρο, το Παρίσι πρέπει να παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην περιοχή -- καθώς επίσης να μεταδίδει σαφή μηνύματα σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Η La Fayette έλαβε μέρος στις κοινές ασκήσεις του Αυγούστου με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία για να επιδείξει ένα ενωμένο Ευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της Άγκυρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail