Μποϊκοτάζ με τσάντα HERMES των 50.000 δολ. δε γίνεται κ. Εμινέ, λένε οι Τούρκοι!

Freepen.gr - Οι Τούρκοι χρήστες των κοινωνικών μέσων επέκριναν την πρώτη κυρία της Τουρκίας Emine Erdoğan, μετά από μια φωτογραφία της στην οποία φέρει μια τσάντα Hermes αξίας 50.000 δολαρίων, που επανεμφανίστηκε στο Διαδίκτυο.

"Αφού ο Ταγίπ Ερντογάν ζητήσει μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, αναμένουμε από την Emine Sultan να κάψει τις γαλλικές τσάντες της στην Πλατεία Ταξίμ και να δείξει την υποστήριξή της #EmperorHasNoClothes", δήλωσε ο χρήστης @Who98408150 στο Twitter.

Το αίτημα επανέλαβε την προτροπή του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, ο οποίος ανέφερε ότι η πρώτη κυρία πρέπει να είναι η πρώτη που θα μποϊκοτάρει τη Γαλλία καίγοντας την τσάντα της.

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) απάντησε σε αυτή την πρόταση ισχυριζόμενος ότι το κάλεσμα κατέδειξε "τη βία κατά των γυναικών". 

Ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης επεσήμαναν επίσης ότι η Turkish Airlines επρόκειτο να παραλάβει το πρώτο της Airbus A350. Η Airbus είναι γαλλική εταιρεία. 

Μια τουρκική πλατφόρμα factchecking επεσήμανε επίσης ότι το εμβόλιο χειμερινής γρίπης που χρησιμοποιείται στην Τουρκία γίνεται από τη γαλλική εταιρεία Sanofi Pasteur.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail