Ford και Volkswagen επενδύουν 800 εκ. ευρώ στο Κοτσαέλι της Τουρκίας

DHA
Freepen.gr - Σύμφωνα με τον Abbas Cakar από την εφημερίδα Sabah, η Ford και η Volkswagen, μία από τις κορυφαίες μάρκες του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα αναπτύξουν από κοινού εμπορικά οχήματα στο Kocaeli της Τουρκίας, αναφέρει το tr.sputniknews.com.

Ο Ayhan Zeytinoglu, πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Kocaeli, δήλωσε: "η Τουρκία θα είναι ο τόπος της γιγαντιαίας επένδυσης ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ. Μια γιγαντιαία εγκατάσταση θα κατασκευαστεί σε 110 στρέμματα γης" προσθέτοντας πως έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες.

Ο Zeytinoglu, ο οποίος δήλωσε ότι οι εργασίες κατασκευής της εγκατάστασης, η οποία πάγωσε για λίγο λόγω της πανδημίας, επιταχύνθηκαν, τόνισε:

"Η συμφωνία μεταξύ των δύο γιγαντιαίων εταιρειών θα είναι μία από τις πιο σοβαρές επενδύσεις στην Τουρκία και θα συμβάλει 20 τοις εκατό στην απασχόληση. Είναι μια μεγάλη επένδυση τόσο για το Kocaeli όσο και για την Τουρκία."

Πρόκειται για συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και της γερμανικής μάρκας αυτοκινήτων Volkswagen για την ανάπτυξη επαγγελματικών οχημάτων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτόνομων τεχνολογιών τον Ιανουάριο του 2019. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ανακοινώθηκε ότι οι δύο μάρκες θα αναπτύξουν εμπορικά οχήματα σε κοινή πλατφόρμα και θεωρούν επίσης την Τουρκία ως τον τόπο παραγωγής αυτών των οχημάτων. Δεν έχει ακόμη γίνει επίσημη ανακοίνωση από τις επιχειρήσεις σχετικά με τον τόπο παραγωγής των οχημάτων, τα οποία αναμένεται να βρίσκονται στους δρόμους το 2022. 

Ο Zeytinoglu είπε: "θα είναι μια από τις πιο σοβαρές επενδύσεις στην Τουρκία. Από ό,τι ακούσαμε, επιτεύχθηκε συμβιβασμός με την προϋπόθεση ότι ένα δεύτερο προϊόν που ανήκει σε άλλο εμπορικό σήμα θα παραχθεί σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στην περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπάρχον εργοστάσιο θα διευρυνθεί και θα γίνει η παραγωγή του οχήματος που ανήκει στην άλλη μάρκα αυτοκινήτων", ανέφερε.

Το εργοστάσιο της Ford στο Yeniköy θα επεκταθεί και θα δημιουργηθεί μια νέα εγκατάσταση 110 στρεμμάτων. Επί του παρόντος, η ετήσια χωρητικότητα των 320 χιλιάδων οχημάτων που παράγονται στο εργοστάσιο της Ford προβλέπεται επίσης να φτάσει τις 750 χιλιάδες με την έναρξη της παραγωγής νέων επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen.

Ο Mehmet Şener, πρόεδρος του τουρκικού συνδικάτου Gölcük Şübe, δήλωσε: "με τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο εργοστάσιο της Ford, όπου εργάζονται σήμερα 8.500 άτομα, παρέχονται επιπλέον θέσεις εργασίας 2000-2500".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail