Η καναδέζικη Bombardier έκοψε τους κινητήρες των Bayraktar TB2

Freepen.gr - Η Bombardier Recreational Products (BRP) αναφέρει ότι έχει αναστείλει την παράδοση κινητήρων αεροσκαφών σε "χώρες με ασαφή χρήση" μετά από αναφορές ότι ορισμένοι από αυτούς τους κινητήρες χρησιμοποιούνται σε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που αναπτύσσονται από το Αζερμπαϊτζάν για την καταπολέμηση των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μεταδίδει το cbc.ca.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Κεμπέκ-γνωστή για τα snowmobiles Ski — Doo και Lynx-δήλωσε ότι έλαβε γνώση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι ορισμένοι από τους κινητήρες αεροσκαφών αναψυχής που παράγει η αυστριακή θυγατρική της, Rotax, χρησιμοποιούνται στα Τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 (UAVs).

"Έχουμε πρόσφατα ενημερωθεί ότι ορισμένοι κινητήρες Rotax χρησιμοποιούνται σήμερα σε στρατιωτικά UAV και έχουν ξεκινήσει μια διεξοδική έρευνα αμέσως", δήλωσε ο Martin Langelier, ανώτερος αντιπρόεδρος της BPR και εκπρόσωπος της εταιρείας, στο Radio Canada International σε δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Εν τω μεταξύ, αναστέλλουμε την παράδοση κινητήρων αεροσκαφών σε χώρες με ασαφή χρήση."Ο Langelier δήλωσε ότι όλοι οι κινητήρες αεροσκαφών Rotax σχεδιάζονται και παράγονται στην Αυστρία αποκλειστικά για πολιτικούς σκοπούς και είναι πιστοποιημένοι μόνο για πολιτική χρήση.

Ο Καναδάς ανέστειλε τις περισσότερες εξαγωγές αμυντικής τεχνολογίας στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2019 μετά την τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail