Η Αρμενία πάει για απαγόρευση εισαγωγής τουρκικών προϊόντων

Freepen.gr - Το Υπουργείο Οικονομίας της Αρμενίας σχεδιάζει να επιβάλει προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής τουρκικών προϊόντων, σημειώνει το aysor.am.

Σε δελτίο τύπου το Υπουργείο αναφέρει ότι πρώτα απ ' όλα εστιάζει στον παράγοντα ασφαλείας καθώς η Τουρκία υποστηρίζει ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν στην επιθετικότητα και τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Αρτσάκ.

"Με τις ενέργειές τους οι αρχές της Τουρκίας υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή", ανέφερε το Υπουργείο.

Τόνισε ότι η απαγόρευση εισαγωγής τουρκικών αγαθών δεν αποτελεί μόνο οικονομική κύρωση κατά της Τουρκίας, αλλά σταματά τη ροή οικονομικών μέσων στο δημόσιο ταμείο της Τουρκίας από αρμενικές πηγές. Αυτά τα μέσα χρησιμοποιούνται τελικά για την υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν.

"Εμποδίζει επίσης τη διείσδυση διαφόρων απειλών στο έδαφος της Αρμενίας", ανέφερε το Υπουργείο στο δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 με την περίοδο των έξι μηνών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail