Για όσους θεωρούσαν ότι η Ελλάδα απολαμβάνει την ειρήνη κι ασφάλεια του Λιχτενστάιν

Η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα του πολιτικού συστήματος, αν όχι και άλλες δόλιες αιτίες, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, όσον αφορά την εθνική άμυνα. Από το περίφημο "Θα ρισκάρουμε με τους Τούρκους" του ανεκδιήγητου Μπαλάφα, μέχρι την πλήρη εγκατάλειψη από όλες τις κυβερνήσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΕΣ, ήγγικεν πλέον η ώρα της κρίσης με τη μορφή του κατεπείγοντος. Όλοι αυτοί που θεωρούσαν απίθανη ως χθες την εκδήλωση επιθετικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, σήμερα στέκονται χιλιοδιαψευσμένοι και ηλίθιοι απέναντι στην εξέλιξη των γεγονότων. Τι να πουν άλλωστε;

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Όλοι αυτοί που θεωρούσαν ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να απολαμβάνει την ατάραχη ειρήνη και ασφάλεια του Λιχτενστάιν και του Λουξεμβούργου, μόνο και μόνο επειδή ανήκει στην ΕΕ, όχι μόνο διαψεύστηκαν οικτρά, αλλά είναι και οι βασικοί υπεύθυνοι για όσα θα ακολουθήσουν. Ένα πολιτικό σύστημα ανίκανων εφησυχαστών και επικίνδυνων αμετροεπών έχουν εκθέσει την χώρα σε τεράστιους κινδύνους με την ολιγωρία και την ανευθυνότητα τους.

Σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν για να προμηθευτούν αεροσκάφη και φρεγάτες, ενώ ο Τούρκος έχει κατεβάσει ήδη τα βρακιά τους και ετοιμάζεται να διεισδύσει στα χωρικά τους οπίσθια!

Αυτοί, που απαξίωσαν πλήρως την στρατιωτική θητεία σε μια χώρα που μαστίζεται από τη δημογραφική συρρίκνωση, σχεδιάζουν τώρα την αύξηση της υπηρεσίας από 9 σε 12 μήνες! Η αποτυχία τους είναι πλήρης αλλά δεν τολμούν να κάνουν αυτοκριτική για τις προηγούμενες λάθος επιλογές τους. Τα πάντα στην Ελλάδα κρίνονται από το πολιτικό τους όφελος. Ακόμα και η δυνατότητα αυτοάμυνας της χώρας. Έτσι, με πρώτη την Αριστερά, αλλά και με το Πασόκ και την πρόθυμη Δεξιά, όλοι επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι ψήφων, πλειοδοτώντας ασύστολα στη μείωση της θητείας στους 9 μήνες. 

Φαίνεται όμως ότι δεν θέλουν αληθινούς εκπαιδευμένους στρατιώτες, παρά μόνο προσωπικό για αγγαρείες στις τουαλέτες και τις σκοπιές. Τώρα θα την αυξήσουν λέει σε 12! Και λοιπόν; Ποιον κοροϊδεύουν; Οι 12 μήνες είναι ο ίδιος χαμένος χρόνος με τους 9, αν η εκπαίδευση δεν είναι αυτή που πρέπει. Θα ήταν προτιμότερο κάθε Έλληνας να εκπαιδεύεται υποχρεωτικά και σκληρά 15 μέρες τον χρόνο σε βάθος 30 χρόνων, προκειμένου να επικαιροποιεί την εκπαίδευσή του σε νέες τεχνικές και όπλα. Να είναι στρατιώτης δια βίου, όπως στο Ισραήλ που τόσο εκτιμούν κάποιοι. 

Έπειτα, από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη γυναίκες στο στρατό, ακόμα και με βαθμό στρατηγού, είναι νομίζω η ώρα οι Ελληνίδες να μπουν στο στράτευμα ως κληρωτές. Το απαιτεί η ισοτιμία των δύο φύλων στα έργα και όχι στα λόγια. Δεν είναι οι Ελληνίδες μόνο για Μπάρτσελορ και για εκπομπές μοντέλων και προαγωγών. Οι Ελληνίδες δεν είναι από ζάχαρη, ούτε είναι πιο αδύναμες από τις Αρμένισσες, τις Ισραηλινές ή τις Κούρδισσες λεβεντογυναίκες. Μπορούν να υπηρετήσουν κατάλληλα και αποτελεσματικά από πολλές θέσεις. Έτσι λύνονται τα ζητήματα σε μια χώρα με διαρκή απειλή πολέμου. Όχι με μήνες πάνω και μήνες κάτω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail