Γαλλική φρεγάτα επιθεώρησε τουρκικό σκάφος εν πλω προς τη Μισουράτα

Freepen.gr - Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της επιχείρησης IRINI ανέφερε ότι ειδική δύναμη για τη Μεσογειακή επιχείρηση επιβιβάστηκε στο εμπορικό πλοίο "Medcon Sinop", στις 4:30 μ.μ. την περασμένη Τρίτη.

Το "Medcon Sinop", ένα γενικό φορτηγό πλοίο που φέρει σημαία Παναμά, έφυγε από το λιμάνι του Amberli στην Τουρκία στις 18 Οκτωβρίου, στο δρόμο του προς την πόλη Misurata, και μια ομάδα της Γαλλικής φρεγάτας, που δραστηριοποιούνται στην Επιχείρηση" Ειρήνη", επιβιβάστηκε στο εμπορικό πλοίο σε διεθνή ύδατα, 135 ναυτικά μίλια βόρεια της Βεγγάζης.

Η γαλλική ομάδα φρεγατών εξέτασε τα έγγραφα του πλοίου και έψαξε τυχαία τα εμπορεύματα μέσα στα εμπορευματοκιβώτια δίχως να βρεθεί κάτι ύποπτο, πριν η ομάδα επιστρέψει στη μονάδα της και δώσει άδεια στο πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι.

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου ανταποκρίθηκαν στη διαδικασία επιθεώρησης, η οποία διεξήχθη με ομαλό τρόπο.

Ωστόσο είναι εμφανές ότι από την στιγμή κατά την οποία το πλοίο δε συνοδευόταν από τουρκικά πολεμικά σκάφη, τότε μάλλον το φορτίο του δεν ήταν...επικίνδυνο.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail