Ο Πασινιάν προειδοποιεί τη Δύση: Αν δεν αντιδράσετε, η Τουρκία θα φτάσει ξανά στις πύλης της Βιέννης

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έδωσε συνέντευξη στο Γερμανικό "Bild". Στην παρατήρηση ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή της διεθνούς κοινότητας και ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για τον Donald Trump και τη λοίμωξη με τον κορωνοϊό απήντησε πως: "νομίζω ότι οι εξελίξεις στην περιοχή μας λαμβάνουν επαρκή διεθνή προσοχή και αυτό είναι ίσως για το λόγο ότι μισθοφόροι και τρομοκράτες έχουν εμφανιστεί εδώ από τη Συρία" προσθέτοντας ότι έχουν στρατολογηθεί από την Τουρκία για να πολεμήσουν εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Artsakh) και της Αρμενίας.

"Νομίζω ότι η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί πλέον ζήτημα τοπικής ασφάλειας και έχει γίνει παγκόσμιο θέμα", δήλωσε ο Νικόλ Πασινιάν, σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι στρατιώτες συμμετέχουν επίσης σε αυτή τη διαδικασία και αυτή είναι η επίδειξη της τουρκικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής. "Πρόκειται για ενέργειες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της τουρκικής αυτοκρατορίας, οι οποίες βρίσκονται στην ίδια λογική με τις δραστηριότητες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Λιβύη", ανέφερε.

Στο ερώτημα ποια είναι τα κίνητρα της Τουρκίας να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν, ο πρωθυπουργός Πασινιάν απάντησε: "είπα ήδη ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Τουρκίας και του Ερντογάν. Και νομίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει ένα ζήτημα να στερηθεί το Αζερμπαϊτζάν την κυριαρχία του, ώστε να μπορεί να το καταπιεί η Τουρκία", δήλωσε ο Πασινιάν, επισημαίνοντας ότι οι Αρμένιοι είναι το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο της Τουρκίας προς βορρά, νοτιοανατολικά και ανατολικά.

"Εάν η διεθνής κοινότητα δεν αντιδράσει επαρκώς σε όλα αυτά, θα πρέπει να είναι έτοιμη να περιμένει την Τουρκία κοντά στη Βιέννη", δήλωσε ο Πασινιάν, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να καταδικάσουν σαφώς τη βία, την έναρξη της βίας και την κοινή επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας και των τρομοκρατών εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ και του Αρτσάκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail