Σταματήστε τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ πριν να είναι πολύ αργά για όλους

O πόλεμος στο Καραμπάχ είναι μόνο η αρχή της σύγκρουσης και δεν είναι καθόλου τυχαίος. Η Τουρκία πρόσφατα ανακάλυψε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη θάλασσα.

Του Son Ofeon

Για να το αξιοποιήσει όμως θα πρέπει οι ανταγωνιστές της στη περιοχή να κααστραφούν και να γίνουν αναξιόπιστοι ως προς τις παραδόσεις του δικού τους φυσικού αερίου.

Το Αζερμπαϊτζάν αφελώς μπλέκεται σε πόλεμο με την Αρμενία, που δε διαθέτει αγωγούς, αλλά μόνο μεγάλους συμμάχους και βαλλιστικά όπλα.

Αν η σύγκρουση επεκταθεί, το Αζερμπαϊτζάν θα χάσει και θα βρεθεί αντιμέτωπο με 6 χώρες (Ρωσία, Καζαχστάν, Κιργιζιστάν, Τατζικιστάν, Αρμενία και Λευκορωσία), που ανήκουν στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας, γνωστό και με το όνομα σύμφωνο της Τασκένδης.

ΠΗΓΗ https://www.larissanet.gr/2020/09/30/h-moscha-vasi-synthikis-taskendis-tha-prepei-na-syndramei-se-armenia-an-i-tourkia-katerripse-skafos-tis/
 

Το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ελπίζει μόνο στη συμπαράταξη της Τουρκίας, της Γεωργίας και του Ουζμπεκιστάν, αν βέβαια οι ηγέτες τους είναι τόσο τρελοί ώστε να τα βάλουν με τη Ρωσία!

Στη σύγκρουση αυτή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων και πολύ πιθανόν να συμμετάσχει και το Ιράν, που όλως τυχαίως συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και με το ορεινό Καραμπάχ.

Η Αρμενία είναι πολύ πιθανό να διαθέτει πυρηνικά όπλα ή τη δυνατότητα να αναπτύξει πυρηνικό όπλο.

ΠΗΓΗ https://www.euractiv.com/section/armenia/news/former-armenian-pm-says-his-country-has-nuclear-weapons/

Aυτή η λεπτομέρεια ίσως εξηγεί το μένος της Τουρκίας εναντίον της, αλλά και τη βοήθεια με προμήθεια όπλων του Ισραήλ προς το Αζερμπαϊτζάν.

Η δύση για την ώρα δεν εμποδίζει τη σύρραξη, γιατί ίσως θα ήθελε να δει το Σύμφωνο της Τασκένδης να καταρρέει, που θα απελευθέρωνε τη Λευκορωσία από το άρμα της Ρωσίας. 

Από όλες τις δυνάμεις του Συμφώνου της Τασκένδης μόνο η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Αρμενία, αν απειληθεί, αλλά αυτό απαιτεί την είσοδο στρατευμάτων της από τα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν ή μέσω της Γεωργίας, αν ήθελε να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τη κατάσταση.

Αν όλα τα παραπάνω συμβούν, τότε θα εκπληρωθεί μία εσχατολογική μουσουλμανική προφητεία, που προβλέπει την μετακίνηση των Μικρών Μαύρων Σημαίων από την Ανατολή στο Ιράκ ,..."...ακόμα και αν συρθούν με την κοιλιά στο χιόνι", που προσδιορίζει σαφώς τον Καύκασο ή το Αφγανιστάν ως πιθανή αφετηρία της μετακίνησης.

Η προφητεία δεν αναφέρει την αιτία της ξαφνικής μετακίνησης, που θα μπορούσε να οφείλεται σε ένα μεγάλο πόλεμο στη περιοχή ή η χρήση πυρηνικών όπλων στη περιοχή του Καυκάσου.

Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, τα βουνά είναι πιο ασφαλή ως καταφύγιο, καθώς η ενδεχόμενη πυρηνική μόλυνση με τη βροχή μεταφέρεται μέσω της ροής του νερού από τα υψηλά στα πεδινά. Από αυτή την άποψη, το ορεινό Καραμπάχ έχει στρατηγική σημασία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail