Βούτσιτς: Αυτό που γίνεται σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μπορεί να συμβεί πάλι στο Κόσσοβο

Freepen.gr - Η διεθνής κοινότητα έχει επιδείξει πλήρη αδυναμία στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνεδρίαση της Σερβικής Εθνικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη στην ΕΕ, ανέφερε ο τας.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι αντιτίθεται στην παγωμένη σύγκρουση για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, καθώς η τρέχουσα αντιπαράθεση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έχει δείξει πόσο επικίνδυνες είναι οι παγωμένες συγκρούσεις, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα / διαφορές αλλά δεν επιλύονται ουσιαστικά.

Σε αυτή τη σύγκρουση, είδαμε την απόλυτη ανικανότητα ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, γι 'αυτό είμαι κατά της κατάστασης της παγωμένης σύγκρουσης στα Βαλκάνια, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι αυτό που συμβαίνει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ένα μεγάλο μάθημα γι' αυτούς, διότι οι παγωμένες συγκρούσεις σημαίνουν συγκρούσεις στο μέλλον, στις οποίες η διεθνής κοινότητα είναι ανίσχυρη.

"Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι τόσο η σερβική κυβέρνηση όσο και όλοι όσοι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις θα κάνουν τα πάντα για να προσεγγίσουν μια συμβιβαστική λύση [Βελιγραδίου και Πρίστινας]. Αν και, όπως μου φαίνεται τώρα, σχεδόν ποτέ δεν ήμασταν πιο μακριά από την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης", ανέφερε ο Βούτσιτς όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του RTS. Είπε ότι 95 χιλιάδες Σέρβοι ζουν τώρα στην Αυτόνομη επαρχία του Κοσσυφοπεδίου και της Μετόχια, "αλλά αυτή είναι η ζωή, ki από σήμερα μέχρι αύριο, κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει η επόμενη μέρα".
 
Για αυτό άραγε η Σερβία έχει αρχίσει να ανανεώνει και να ενισχύει το οπλοστάσιό της; Πάντως προσόν ενός ηγέτη είναι να βλέπει στο μέλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail