Έτσουξε ο Καναδάς την Τουρκία με την αναστολή στρατιωτικών εξαγωγών - Ωρύεται η Αγκυρα

Freepen.gr - «Η δήλωση του Καναδά σχετικά με την αναστολή των αδειών εξαγωγής ορισμένων στρατιωτικών προϊόντων στην Τουρκία αποτελεί ένδειξη της προσέγγισης δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Καναδάς παρουσιάζει τον νόμιμο αγώνα του Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει τα εδάφη του υπό αρμενική κατοχή για 30 χρόνια ως πρόσχημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Καναδάς δεν έχει καμία αντίρρηση στην εξαγωγή όπλων σε χώρες που εμπλέκονται στρατιωτικά στην κρίση στην Υεμένη, όπου λαμβάνει χώρα μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες αυτού του αιώνα, αναφέρει η δήλωση. «Επιπλέον, ο Καναδάς εμποδίζει την εξαγωγή αμυντικών προϊόντων σε σύμμαχο του ΝΑΤΟ, ενώ προσπαθεί να απεικονίσει αυτές τις πωλήσεις όπλων, οι οποίες έχουν επικριθεί ακόμη και σε εκθέσεις εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, ως συμβολή στην περιφερειακή ασφάλεια. Δεν μπορεί να υπάρξει εξήγηση για μια τέτοια θέση» συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ και καταλήγει:

Ο Καναδάς παρακωλύει τις άδειες εξαγωγής στρατιωτικού υλικού για την Τουρκία, ειδικά από την έναρξη της επιχείρησης Peace Spring, και έχει επιδείξει μια μη συνεργάσιμη στάση ασυμβίβαστη με το πνεύμα της Συμμαχίας.

Η Τουρκία έχει ένα ολοκληρωμένο καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών και εφαρμόζει αυστηρά τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από αυτά τα καθεστώτα.

Προσδοκία μας από τον Καναδά είναι να αποφύγουμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά και να δράσουμε χωρίς να επηρεαστούμε και να παγιδευτούμε από τα στενά πολιτικά συμφέροντα των αντι-τουρκικών κύκλων στη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail