Οι ΗΠΑ έδωσαν την Τουρκία για τους μισθοφόρους αλλά...δια της ανωνυμίας

Freepen.gr - Λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμα των μαχών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την εγκυρότητα των πληροφοριών που μίλησαν για την αποστολή εκατοντάδων μισθοφόρων εκ Συρίας από την Τουρκία για να υποστηρίξουν το Αζερμπαϊτζάν.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, αποκάλυψε στο Sky News Arabia - "οι αναφορές και οι πληροφορίες που μίλησαν για δεκάδες ταξίδια μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες ημέρες για τη μεταφορά εκατοντάδων Σύριων μισθοφόρων είναι αποδεδειγμένες και σωστές".

Υπάρχουν πολυάριθμες αναφορές διεθνών ΜΜΕ που αναφέρουν ότι ο αριθμός των Συρίων μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Αρτσάκ κυμαίνεται μεταξύ 3.000-4.000.

Ωστόσο κανείς δεν καταδικάζει επίσημα την Τουρκία. Η Μόσχα μίλησε επίσημα για μεταφορά μισθοφόρων αλλά ξέχασε να μας πει από ποιον. Οι ΗΠΑ μιλούν μέσω ανώνυμων αξιωματούχων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail