Η Τουρκία στέλνει σινιάλο στην Αίγυπτο για αποκατάσταση των σχέσεων - Γιατί αναθάρρησε

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για προσέγγιση με την Αίγυπτο μετά από επτά χρόνια τεταμένων σχέσεων, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

"Εάν η Αίγυπτος αποκαλύψει προθυμία για δράση με θετική ατζέντα σε περιφερειακά ζητήματα, η Τουρκία δεν θα την αφήσει αναπάντητη", δήλωσε ο Καλίν.

Οι στενοί δεσμοί της Τουρκίας με την ισλαμιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα και η εκδίωξή της από την κυβέρνηση στην Αίγυπτο σε στρατιωτικό πραξικόπημα έχουν γίνει πηγή κρίσης στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Η άγκυρα διέκοψε τους διπλωματικούς δεσμούς με το Κάιρο μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και τον αντικατέστησε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι το 2013.

Ο Καλίν μίλησε καθώς οι αιγυπτιακές αρχές έδωσαν οδηγίες σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης για να μετριάσουν την κριτική κατά της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η νέα προσέγγιση της Αιγύπτου προς την Τουρκία στα μέσα ενημέρωσης ήρθε όταν οι δύο χώρες πλησίασαν σε ένα κοινό τόπο για τη σύγκρουση στη Λιβύη, ανέφερε το Middle East Monitor, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή στον αιγυπτιακό τύπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail