Η Αρμενία πολεμά εναντίον τριών εχθρών ταυτόχρονα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Freepen.gr - Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan δήλωσε ότι οι Αρμένιοι στο Καραμπάχ αναγκάζονται να πολεμήσουν ταυτόχρονα με τρεις εχθρούς, γεγονός που οδηγεί σε επιδείνωση της σύγκρουσης.

Την Παρασκευή, ο υπουργός δήλωσε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για το Συμβούλιο του Ατλαντικού: "αυτή η σύγκρουση διακρίνεται, καθώς η επιθετικότητα δεν είναι μόνο από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν. Στην πραγματικότητα, οι πολίτες μας αγωνίζονται στο Καραμπάχ εναντίον τριών εχθρών ταυτόχρονα. Υπάρχει άμεση συμμετοχή από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας και ξένοι τρομοκρατικοί μαχητές συμμετέχουν επίσης στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων. Ο Mnatsakyanyan τόνισε ότι η αρμενική πλευρά δεν θα εγκαταλείψει ποτέ "την ασφάλεια των πολιτών του Καραμπάχ.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την αρχή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στις 27 Σεπτεμβρίου, τα χωριά και οι πόλεις του Καραμπάχ βομβαρδίζονται συνεχώς από drones και βομβαρδίζονται από αεροπορικές επιδρομές. Ως εκ τούτου περίπου 90.000 πρόσφυγες έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και η υποδομή καταστράφηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail