Ρωσία κατα ΗΠΑ: Προωθείτε το διαμελισμό, παρεμποδίζετε τη συμφιλίωση στη βορειοανατολική Συρία

SDF fighters listen to a speech at a funeral for four of their colleagues killed near Azaz, December 3, 2017 (Photo by Jaish al-Thuwar)
Freepen.gr - Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της Μόσχας για τις εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία, καθώς κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν διαίρεση και να εμποδίσουν τη συμφιλίωση.

"Η κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. "Αξίζει να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά τη διατύπωση αυτών των κατηγοριών για τη χώρα μας, μια τεράστια αμερικανική συνοδεία φορτωμένη με στρατιωτικό εξοπλισμό εισήλθε στην περιοχή πέρα από τον Ευφράτη από το Ιράκ".

Η Ζαχάροβα συνέχισε: "είναι σαφές ότι υπάρχουν συνεχείς αμερικανικές προσπάθειες να διαχωριστούν οι Κούρδοι από το πολυεπίπεδο Συριακό κράτος, τροφοδοτώντας τις τάσεις διαχωρισμού".

Τόνισε ότι η Μόσχα "συνεχίζει να καλεί τη Δαμασκό και τις μονομερώς δηλωμένες αρχές στη βορειοανατολική Συρία να διεξάγουν εποικοδομητικό διάλογο προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις αποδεκτές και από τις δύο πλευρές".

Η συμπρόεδρος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, Αμίνα Ομάρ, την περασμένη εβδομάδα επέκρινε τις προειδοποιήσεις του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι "οι Αμερικανοί προσπαθούν να καθιερώσουν μια κουρδική αυτονομία στη βόρεια Συρία που θα απολαμβάνει παρόμοιες εξουσίες με την εξουσία του κράτους".

Η Ομάρ εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της για τις καθυστερημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού, τις οποίες η Ρωσία έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει την προθυμία της να υποστηρίξει και ισχυρίστηκε ότι "ο θετικός ρόλος που ελπίζαμε θα μετατραπεί σε αρνητικό".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail