Χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ κουρδική πόλη για λόγους...ασφαλείας

Freepen.gr - Το Νουσαϊμπίν, μια κατά κύριο λόγο κουρδική πόλη στη Νοτιοανατολική Επαρχία Μαρντίν της Τουρκίας, έχει το πρόβλημα της περιορισμένης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μετά από την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αναφέρει το https://www.turkishminute.com/2020/10/09/southeastern-turkish-town-denied-internet-access-for-a-year-for-security-reasons/.

Η έλλειψη πρόσβασης στο Διαδίκτυο φέρεται να οφείλεται σε μειώσεις του bandwidth που επιβάλλονται από τις αρχές για λόγους "ασφάλειας". Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφαλείας έχουν επίσης παρατηρηθεί στα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στην είσοδο της πόλης από τη στρατιωτική εισβολή στη Συρία.

Σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων Mezopotamya (MA), οι 100.000 κάτοικοι της πόλης μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόνο μέσω ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN), μιας υπηρεσίας που προστατεύει την ιδιωτική διαδικτυακή κίνηση και αποκρύπτει τη διαδικτυακή δραστηριότητα κάποιου.

Οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας Türk Telekom και Vodafone δεν είναι σε θέση να παρέχουν στους κατοίκους τις υπηρεσίες τους λόγω των περιορισμών. Facebook, Instagram, Twitter και WhatsApp μπορούν να χρησιμοποιηθούν εν μέρει μόνο με VPN, καθιστώντας άχρηστες τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter και το WhatsApp.

Λόγω της επιβράδυνσης του bandwidth, οι μαθητές δεν μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του Δικτύου Πληροφοριών για την εκπαίδευση (ΕΑΤ), το οποίο ξεκίνησε από το κράτος ως μέρος του COVID-19.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail