Τεστ αποσταθεροποίησης η αλυσιδωτή εξέγερση των Ρομά λόγω ψευδούς πληροφορίας;

Η αλυσιδωτή εξέγερση των ΡΟΜΑ που έγινε χθες σχεδόν ταυτόχρονα στη μισή χώρα, θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τις διωκτικές Αρχές. Όχι μόνο για το ποιοι μέσω των κοινωνικών δικτύων διακίνησαν την ψευδή πληροφορία, ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 64χρονος που σκότωσε τον 18χρονο επίδοξο διαρρήκτη στη Μεσσήνη, με αποτέλεσμα να κλείσουν εθνικές οδοί, να μπουν φωτιές στις γραμμές των τρένων, να γίνουν πύρινα οδοφράγματα στους αστικούς και επαρχιακούς δρόμους, να πυρποληθούν αυτοκίνητα με βόμβες μολότοφ και να τραυματιστούν αστυνομικοί από τα κυνηγετικά όπλα που υπάρχουν στους διάσπαρτους καταυλισμούς. 

Βάιος Σύρρος (fb)

Θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα και για το τί θα μπορούσε να συμβεί, εάν αυτή η γενικευμένη εξέγερση γίνονταν σε ευρύτερη κλίμακα, από τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς που ζουν σε θύλακες διάσπαρτους σε ολόκληρη τη χώρα. Σε μεγάλες πόλεις και χωριά, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. 

Ένα πράγμα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε. Ότι όταν πέρασαν όλοι αυτοί από την Τουρκία, τα τηλέφωνά τους κατασχέθηκαν για λίγο και καταγράφηκαν σχολαστικά από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους όλους τους αριθμούς των κινητών, καθώς και τις διαδικτυακές προσωπικές σελίδες εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. 

Γνωρίζουν δηλαδή ακόμη και το ποιοι ισλαμιστές μετανάστες βρίσκονται που, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ένα ψευδές μήνυμα χρειάζεται μόνο να διακινηθεί, όπως έγινε και με τους ΡΟΜΑ, τίποτα περισσότερο. Η εσωτερική αποσταθεροποίηση δεν φαίνεται να είναι τελικά και ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Και μάλιστα σε περίοδο κρίσης με την Τουρκία. Από σπόντα, είχαμε χθες μια μικρής κλίμακας πρόβα τζενεράλε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail