Αντιστράτηγος Τζούμης: επόμενη κίνηση για την Τουρκία να τρυπήσει ελληνική υφαλοκρηπίδα

Freepen.gr - Την άποψη ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει στην περίπτωσή μας ό,τι έπραξε και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε με ανάρτησή του ο αντιστράτηγος ε.α., Λάμπρος Τζούμης. Ο κ. Τζούμης εκτιμά πως η Τουρκία δοκιμάζει κάθε φορά τα όρια και πως μετά τις ανενόχλητες βόλτες του Ορούτς Ρέις, θα ακολουθήσει η σειρά ενός πλωτού γεωτρύπανου. Συγκεκριμένα έγραψε:

Μια πρόβλεψη για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας, με βάση την τακτική: Προαναγγέλλω – Ανιχνεύω Αντιδράσεις – Πράττω. Θα κάνει ότι εφάρμοσε στην κυπριακή ΑΟΖ. Εφόσον το Οruc Reis «κόβει βόλτες» μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα εδώ και τρεις μήνες και δεν υπέστη καμία κύρωση, ούτε υπήρξε δυναμική αντιμετώπιση, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει και πρόθεση για κάτι τέτοιο, η επόμενη κίνηση της Τουρκίας θα είναι η αποστολή γεωτρητικού σκάφους σε περιοχή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Και αν στην περίπτωση των ερευνών μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι δεν προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη, στην περίπτωση που εγκατασταθεί γεωτρύπανο πρόκειται για πολεμική εισβολή και αυτό θα πρέπει να αντιληφθούν οι ιθύνοντες....Γιατί άκουγα πριν λίγο σε δελτίο ειδήσεων από θεσμικό παράγοντα ότι «Η Τουρκία με τις ενέργειες της έχει χάσει την αξιοπιστία της»…Άξιοι της μοίρας μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail