Τουρκία: από τους αγωγούς στα πυρηνικά, μια μέρα δρόμος

Οι Γερμανοί μας απαγόρευσαν το λιγνίτη και μας φλόμωσαν στις ανεμογεννήτριες, ως ενεργειακό μονόδρομο, για να μας πάρουν τώρα και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου. Στην ενεργειακή και άρα στρατηγική  συμμαχία  της Γερμανίας με τη Ρωσία, καθώς οι Γερμανοί, (πέρα από το λιγνίτη) προμηθεύονται το 40% της ενέργεια τους από τον ρωσικό αγωγό αερίου, τώρα έβαλαν γερά στο παιχνίδι ως στρατηγικό – οικονομικό εταίρο και την Τουρκία του Ερντογάν.

Βάιος Σύρρος

Οι Γερμανοί πολεμάνε με λύσσα την Αμερικανική προσπάθεια για αγωγό αερίου (East Med Gas) και φυσικά την Αμερικανική πρόταση προς την χώρα μας  για ισχυρή συμμαχία 3+1 με τη συμμετοχή Ελλάδος, Ισραήλ, Κύπρου, Ηνωμένων Πολιτειών γι’ αυτόν τον αγωγό.

Οι Αμερικανοί θέλουν να περιορίσουν την τεράστια επιρροή των Γερμανών και τώρα και των Ρώσων στην περιοχή. Οι Γερμανοί όμως θέλουν κι αυτά τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, να καταλήγουν στη Γερμανία μέσω Τουρκίας,  χωρίς την εμπλοκή των Αμερικανών.

Την ίδια ώρα εμείς ως χώρα και πολιτικό προσωπικό, διστάζουμε να πάρουμε και την παραμικρή στρατηγική απόφαση για την επιβίωση του τόπου, εγκλωβισμένοι στην ιδέα ότι το μέλλον μας είναι η ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες!!!  

Προφανώς οι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό από τη Γερμανία και έχουν ξεσαλώσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με την άδεια αν όχι και την παρότρυνση της Μέρκελ. Οι Αμερικανοί το έχουν καταλάβει πλέον ότι η Τουρκία έχει φύγει μακριά, σχεδόν το έχουν χωνέψει και ετοιμάζονται για αρχή να εγκαταλείψουν την στρατιωτική τους βάση στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και βλέπουμε.

Οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει πολύ ισχυρή συμμαχία και με τη Ρωσία. Τα βρίσκουν παντού (Λιβύη, Συρία, Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν κα.).

Και εμείς, σ’ όλα αυτά τα τεκτονικά τραντάγματα που συμβαίνουν στην περιοχή μας, απλώς χαζεύουμε εκστασιασμένοι τους λευκούς έλικες στις κορυφογραμμές να στριφογυρνάνε! Ας ελπίσουμε να μην ξυπνήσουμε αργά, όταν χάσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στα ενεργειακά κοιτάσματα ή χειρότερα, όταν οι Ρώσοι ολοκληρώσουν την κατασκευή του  πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας που στήνουν στην Τουρκία. Μια τροποποίηση θα χρειαστεί μόνο από τους αδελφούς Πακιστανούς και οι Τούρκοι θα γίνουν πλέον και πυρηνική δύναμη με βόμβα. Τότε όμως θα είναι πλέον πάρα μα πάρα πολύ αργά. Κι αυτό θα γίνει δυστυχώς πολύ σύντομα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail