Το πάζλ της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν με τους Αρμενίους του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Μάνος Καραγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αμυντικών Σπουδών του King’s College London και στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Επίσης, διδάσκει στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, μιλώντας τον 98.4, αφού αναφέρθηκε στην επιεικώς απαράδεκτη στάση των περισσοτέρων ηγετών των χωρών μελών της Ε.Ε. έναντι της Τουρκίας και την ατολμία των διατυπώσεων τους για την Ελλάδα και κυρίως για τα όσα απαράδεκτα ακόμη και τώρα διαπράττει η Τουρκία σε βάρος της ΑΟΖ της Κύπρου.

Επίσης ανέλυσε διεξοδικά τη κρίση στο νότιο Καύκασο μετά την επιθετική κίνηση του Αζερμπαϊτζάν, στην περιοχή των Αρμενίων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Παρέθεσε θεατές και αθέατες πλευρές αυτής της σύγκρουσης, τον ρόλο της Τουρκίας αλλά και την συγκρατημένα διφορούμενη στάση της Ρωσίας προς το παρόν. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail