Η Συρία διδάσκει εθνική αξιοπρέπεια στην Ελλάδα: Πως αντιμετωπίστηκαν αιτήματα των ΗΠΑ σε κρυφές συνομιλίες

Freepen.gr - Η επίσημη εφημερίδα Al-Watan ανέφερε μια τοπική πηγή λέγοντας ότι οι πληροφορίες που αναφέρθηκαν από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στη Δαμασκό και τη συνάντηση με συριακούς αξιωματούχους είναι σωστές, υπογραμμίζει το almasdarnews.com.

Σύμφωνα με την Al-Watan, η συριακή πηγή, που την χαρακτήρισε ως καλά ενημερωμένη, ανέφερε ότι ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν πρόσφατα την πρωτεύουσα Δαμασκό, με σκοπό την αναζήτηση αρκετών υποθέσεων.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πηγές αποκάλυψαν ότι τόσο ο Roger Carstens, Ειδικός Απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ για τους απαχθέντες, όσο και ο Kesh Patel, βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ, επισκέφθηκαν τη Δαμασκό τον Αύγουστο και συναντήθηκαν με τον Στρατηγό Ali Mamlouk, ο οποίος είναι επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και παρουσίασαν μια σειρά προσφορών και αιτημάτων.

Οι πηγές, οι οποίες προτίμησαν να παραμείνουν ανώνυμες, συνέχισαν: "αυτή δεν είναι η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων και ότι προηγήθηκαν τρεις παρόμοιες επισκέψεις στη Δαμασκό τους τελευταίους μήνες και χρόνια".

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η Al-Watan, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι "εξεπλάγησαν από την ίδια Συριακή θέση, η οποία βασίζεται στην αρχή ότι δεν υπάρχει ούτε συζήτηση ούτε συνεργασία με την Ουάσινγκτον πριν συζητηθεί η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής από την ανατολική Συρία και η εμφάνιση πραγματικών σημείων αυτής της απόσυρσης στο έδαφος και ότι η Δαμασκός αρνήθηκε να συζητήσει αμερικανικές κυρώσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να κερδίσουν τη συνεργασία της Δαμασκού με την Ουάσινγκτον στην υπόθεση του αγνοούμενου Αμερικανού δημοσιογράφου, Austin Tice, ο οποίος εξαφανίστηκε κοντά στην πρωτεύουσα το 2012.

Η Συριακή εφημερίδα ανέφερε πληροφορίες που λένε ότι ο Austin Tice "δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά ένας πράκτορας συμβληθείς με τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, ο οποίος εισήλθε στα Συριακά εδάφη λαθραία το 2012 και επισκέφθηκε πολλές περιοχές που είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο του Συριακού στρατού και έφτασε στην Ανατολική Ghouta περιοχή με το έργο της προετοιμασίας των τζιχαντιστών για να πολεμήσουν τις Συριακές δυνάμεις”.

Οι πηγές της Al-Watan ανέφεραν επίσης ότι "η Δαμασκός είναι επιφυλακτική για το πρότυπο αυτών των αμερικανικών επισκέψεων, καθώς δεν τις εμπιστεύεται ή τα πιθανά αποτελέσματά τους, ειδικά επειδή η συριακή ηγεσία γνωρίζει την επιρροή των αμερικανικών λόμπι στους Αμερικανούς προέδρους, τις αποφάσεις τους και τις γενικές πολιτικές τους".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail