Η φτώχεια αλλά και ο φόβος να πέσουν στα χέρια του Ασαντ οδηγεί τους μισθοφόρους στον Καύκασο

Freepen.gr - Το AFP μίλησε με μαχητές από τη Συρία στο Χαλέπι και Ιντλίμπ που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για τον Καύκασο, και έναν ήδη στη ζώνη των συγκρούσεων και υπογραμμίζει το syriahr.com.

Από στρατόπεδο εκτοπισμένων στα βόρεια του Χαλεπίου, επαρχία που ελέγχεται από αντάρτες υποστηριζόμενους από την Τουρκία, ο Αμπού Αχμάντ δήλωσε ότι κατευθυνόταν προς το Καραμπάχ ελπίζοντας να εξασφαλίσει καλύτερα τα μέσα για να ζήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του.

"Χάσαμε τα χωριά μας και τα σπίτια μας και δεν έχουμε τίποτα να φάμε", δήλωσε ο Αμπού Αχμάντ, ο οποίος υπήρξε μαχητής των ανταρτών για πέντε χρόνια.

"Περιμένω τη σειρά μου να πάω στο Αζερμπαϊτζάν για να εξοικονομήσω χρήματα, να επιστρέψω και να ξεκινήσω κάποια επιχείρηση", είπε.

Ο Αμπού Αχμάντ και η οικογένειά του είχαν εγκαταλείψει το σπίτι τους νωρίτερα αυτό το έτος κατά τη διάρκεια μιας καταστροφικής επίθεσης από κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, πριν από την κατάπαυση του πυρός τον Μάρτιο. Είπε ότι το εισόδημά του είχε μειωθεί σε ένα κομμάτι ψωμί τώρα που οι μάχες έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό, λαμβάνοντας μόλις 200 τουρκικές λίρες (περίπου $25) από την ομάδα ανταρτών τον περασμένο μήνα.

Είπε ότι δεν ήταν αρκετό για να στηρίξει την οικογένειά του σε μια χώρα που καταστράφηκε από εννέα χρόνια πολέμου και όπου οι τιμές των τροφίμων είχαν εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες.

Με αναφορές για Σύριους που σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Αμπού Αχμάντ συνειδητοποιεί ότι παίρνει ένα ρίσκο.

"Δεν έχουμε άλλη επιλογή", είπε. "Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τον εαυτό μας για να ζήσουμε τα παιδιά μας".

Ο Αμπού Αντνάν (ψεύτικο όνομα) από το Ιντλίμπ επρόκειτο να πάει στη λιβύη αλλά τελικά προετοιμάζεται για το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αμπού Αντνάν δήλωσε ότι έφτασε στο βορρά της χώρας το 2017, έχοντας εγκαταλείψει τη γενέτειρά του. Εντάχθηκε σε μια ομάδα ανταρτών και έχει μετακινηθεί από τη μια πόλη στην άλλη με την οικογένειά του μέχρι να καταλήξει σε ένα στρατόπεδο.

"Εδώ είμαστε στο μέτωπο για 200 τουρκικές λίρες που δεν αρκεί να αγοράσουμε ψωμί, αλλά εκεί το κάνουμε για $1.500", είπε. Αλλά είπε ότι τα χρήματα δεν ήταν ο μόνος λόγος.

"Στεκόμαστε με τη σύμμαχό μας την Τουρκία επειδή στάθηκε μαζί μας ενάντια στη Ρωσία και αγωνίζεται για τη Συρία, και πρέπει να σταθούμε μαζί της ανά πάσα στιγμή", είπε.

"Εάν η Τουρκία χάσει οποιαδήποτε μάχη, θα γίνει υπό πίεση και θα αναγκαστεί να παραδώσει τις περιοχές μας στο καθεστώς. Και μετά δεν θα πάμε ποτέ σπίτι".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail