Avia: «Χωρίς τους Ρώσους στρατιωτικούς, οι τουρκικοί S-400 έχασαν τους στόχους»

Freepen.gr - Η πρώτη πολεμική χρήση του S-400 SAM από τον τουρκικό στρατό αποδείχθηκε "αποτυχία" λόγω της άρνησης της Άγκυρας να λάβει βοήθεια από Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς, σημειώνει η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro. Στα βίντεο που παρουσιάζονται, προβάλλεται η στιγμή της εκτόξευσης πυραύλων, αλλά στη συνέχεια δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα, υπογραμμίζει το κείμενο.

Η Avia σημειώνει ότι δεν έχει καταγραφεί ούτε η στιγμή του χτυπήματος του στόχου, ούτε ήχος της έκρηξης της κεφαλής του συστήματος πυραυλικής άμυνας.

Η Αγκυρα ως τώρα δεν έχει κάνει επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των αντι-αεροπορικών πυραύλων, ωστόσο, το πιο εκπληκτικό είναι ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι στόχοι ήταν πυραύλοι, αλλά ακόμη και στην απόλυτη απουσία σύννεφων, δεν παρατηρούνται στον ουρανό.

"Το S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο ενάντια σε πυραύλους ή πολεμικά αεροσκάφη, αλλά όχι ενάντια σε μικρού μεγέθους αεροσκάφη. Τόσο η έλλειψη ίχνους της πτήσης του στόχου, η απουσία έκρηξης της κεφαλής του πυραύλου όσο και η ευθεία της διαδρομής πτήσης του πυραύλου μάχης είναι ανησυχητικά", σημειώνει το δημοσίευμα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail