Έχασε τη μάχη ο Κούρδος που πέταξαν από το ελικόπτερο οι Τούρκοι - Άφησε 7 παιδιά

Freepen.gr - Ο Κούρδος χωρικός που φέρεται να ρίχτηκε από στρατιωτικό ελικόπτερο υπέκυψε στους τραυματισμούς του την Τετάρτη μετά από 20 ημέρες στην εντατική φροντίδα, αναφέρει το turkishminute.com.

Ο πενήντα πέντε ετών, Servet Turgut, πατέρας επτά παιδιών, πέθανε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Περιφερειακού Νοσοκομείου διδασκαλίας και Έρευνας Van.

Σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ), προέβη το Δημοκρατικό Κόμμα των λαών (HDP) της Τουρκίας:

"Είμαστε πολύ λυπημένοι και θυμωμένοι. Οι δολοφόνοι του Τουργκούτ είναι αυτοί που τον κράτησαν. Μια κυβερνητική νοοτροπία που βασανίζει και σκοτώνει τους [δικούς της] πολίτες δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα. Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας θα προσαχθεί στη δικαιοσύνη σε δίκαιες δίκες", αναφέρει το σχετικό tweet.

Ο Turgut και ο Osman Şiban (50) συνελήφθησαν στις 11 Σεπτεμβρίου σε στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Çatak της ανατολικής επαρχίας Van. Οι οικογένειές τους, που δεν γνώριζαν τα ίχνη τους για δύο ημέρες μετά την κράτησή τους, τελικά τους βρήκαν σε νοσοκομείο.

Οι δύο υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και στη συνέχεια ρίχτηκαν από στρατιωτικό ελικόπτερο, ένας ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε από μια νοσοκομειακή έκθεση λέγοντας ότι ο λόγος για την αρχική νοσηλεία τους ήταν τραύμα συνεπεία πτώσης από ύψος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail