Η Μπακογιάννη δηλώνει ότι υποχρεώσαμε τον Ερντογάν σε διάλογο και το Twitter πήρε φωτιά

Πολλές φορές πριν δημοσιεύσω κάποιο κείμενο το σκέπτομαι. Μην κάνω κάποιο λάθος, μην αδικήσω κανένα, μη διατυπώσω μια άποψη που δε χρειάζεται να την ασπαστεί κανείς, αλλά τουλάχιστο να μην υποτεθεί πως υποτιμά τη νοημοσύνη όσων τυχόν το διαβάσουν. Να συμφωνούμε άλλωστε όλοι, δε γίνεται.

Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάζοντας για ένα τουίτ της κ. Μπακογιάννη, δεν το πίστεψα. Λέω, δεν μπορεί, στο φώτοσοπ το έκαναν. Κι όμως ήταν αληθινό κι αντιλήφθηκα πως είναι τελικά να υποτιμάς τη νοημόσυνη της κοινωνίας.

Αναφέρει μιλώντας στον ΣΚΑΙ και κρίνοντας ότι δε φτάνουν όσοι την άκουσαν, η κ. Μπακογιάννη:

Ο Ερντογάν έπαιξε ένα παιχνίδι έντασης, κυρίως για λόγους εσωτερικούς. Η Τουρκία συνειδητοποίησε ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε δεν ήταν τα αναμενόμενα. Αντί να πέτυχει μιας μορφής εκβιασμό βρέθηκε με ένα τεράστιο ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντί του. 

Μια Ευρώπη που μετά από χρόνια αδράνειας αποφάσισε να αντιδράσει και έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτό που ο Ερντογάν ήθελε να αποφύγει. Να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Ο Ερντογάν υποχρεώθηκε να μπει σε διάλογο. 


 

Τα σχόλια φωτιά από κάτω. Καλό διότι δείχνει πως σημαντικό μέρος της κοινωνίας δεν τρώει ό,τι του σερβίρουν. Δε γνωρίζω όμως αν επαρκούν για να επανέλθει η κοινή λογική στη χώρα μας που πλέον αρχίζει να μετατρέπεται σε κοινόχρηστο χώρο.

Ο Ερντογάν κατά την κ. Μπακογιάννη έστειλε όλο αυτό για...τους συνήθεις εσωτερικούς λόγους κι ενώ έχει κάμποσες εισβολές σε εξέλιξη. Βρέθηκε λέει με...τεράστιο ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι! Τόσο τεράστιο που έξι χώρες με οικονομικά ή γεωπολιτικά συμφέροντα στην Τουρκία τον Αύγουστο μπλόκαραν την έστω γραπτή καταδίκη της Τουρκίας. Πχ η Ισπανία της οποία η Ναβάνθια ναυπηγεί κατά το πρότυπο του Χουάν Κάρλος τα τουρκικά αεροπλανοφόρα, η Γερμανία η οποία ναυπηγεί τα έξι υποβρύχια 214, η Ιταλία που πουλά όπλα, μέχρι κι η ασήμαντη Μάλτα που καλοβλέπει τμήμα της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.

Οδηγηθήκαμε, λέει, σε αυτό που ήθελε να αποφύγει ο Ερντογάν, το διάλογο! Μα καλά, ούτε τους φιλικά κείμενους στη ΝΔ, αναλυτές και καθηγητές δεν ακούνε; Ούτε το βουλευτή τους στην Α΄ Αθηνών;

Και άντε λοιπόν τον υποχρεώσαμε να καθίσει στο τραπέζι. Να συζητήσουμε τι; Το καθεστώς των Ιμβρου - Τενέδου; Την αποχώρηση του κατοχικού στρατού από την Κύπρο; Την Ποντιακή μειονότητα; 

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη τρομακτικότερο, ήτοι η κ. Μπακογιάννη, εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας στη χώρα ως κόρη πρωθυπουργού, αδερφή πρωθυπουργού, μαμά πρώην δημαρχου-πρώην περιφερειάρχη και νυν δημάρχου, να εννοεί αυτά που λέει!

Πώς το έλεγε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου; Φοβάμαι για αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα...

Κι αναρωτιέμαι τι να σκέπτονται για μας οι ξένοι με κάτι τέτοια...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail