Trump: Άλλα 5-6 κράτη περιμένουν να υπογράψουν ειρήνη με το Ισραήλ

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Μπινιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου αποκάλυψε ότι 5 ή περισσότερα έθνη είναι έτοιμα να υπογράψουν ειρήνη με το Ισραήλ μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. «Όλοι θέλουν ειρήνη, έχουν κουραστεί από τον πόλεμο. Το Ισραήλ είναι μια πολύ ισχυρή στρατιωτική χώρα, αλλά θέλει επίσης ειρήνη», είπε.

Οι Τραμπ και Νετανιάχου μίλησαν σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή υπογραφής με τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν. Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Ακόμα και το Ιράν είναι έτοιμο να συζητήσει μια συμφωνία - το ΑΕΠ τους μειώθηκε κατά 27%. Τους είπα να περιμένουν μέχρι τις εκλογές των (προεδρικών ΗΠΑ). Θα κάνω μια συμφωνία που είναι μεγάλη για το Ιράν και θα την κάνω μια πολύ πλούσια χώρα. Πολύ γρήγορα».

Ερωτηθείς για την πώληση αεροσκαφών F-35 stealth στα ΗΑΕ, ο Trump απέρριψε το ζήτημα λέγοντας ότι ήταν «εύκολο». Τόνισε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τα ΗΑΕ είναι πολύ καλές. Ερωτηθείς εάν το παλαιστινιακό ζήτημα θίγεται στα δύο έγγραφα, των οποίων το περιεχόμενο δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι οι Παλαιστίνιοι θα κερδίσουν απολύτως. «Εμείς μιλάμε με τους Παλαιστινίους», είπε. Σύμφωνα με μια πηγή, η αναφορά στα ειρηνευτικά έγγραφα θα είναι στη γραμμή «δύο κράτη για δύο έθνη», χωρίς συγκεκριμένα βήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail