"Η Τουρκία δεν ενεργοποίησε ακόμη τους S-400"


Freepen.gr - Η Τουρκία δεν έχει ενεργοποιήσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlüt Çavuşoğlu κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι το σύστημα είχε αγοραστεί επειδή η χώρα το χρειάζεται "επειγόντως”.

Στη συνέντευξη διάρκειας δύο ωρών που προβλήθηκε στο φιλοκυβερνητικό κανάλι CNNTürk της Τουρκίας, ο Çavuşoğlu στάθηκε στο στρατιωτικό προσωπικό, λέγοντας ότι θα γνωρίζουν καλύτερα τα οπλικά συστήματα και θα μπορούσαν να εξηγήσουν την τρέχουσα κατάσταση.

Η Τουρκία αγόρασε τα συστήματα ρωσικής κατασκευής ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάστηκε ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας νωρίτερα παρά αργότερα, αλλά οι ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά της. Ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ αμφισβήτησαν τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Donald J.Trump τον Ιούλιο του 2019, σε διμερή συνάντηση στην Ιαπωνία για τη Σύνοδο Κορυφής της G20, όπου φάνηκε να δικαιολογεί την τουρκική επιλογή.

Ο Trump είχε πει ότι η απροθυμία της κυβέρνησης του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα είχε προκαλέσει τον Ερντογάν να αναζητήσει άλλη λύση. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail