Τουρκικό ντελίριο: Σαουδική Αραβία κι Εμιράτα πληρώνουν τα ελληνικά Rafale!

Freepen.gr - Ένα ακόμη αρθρογράφος ειδικών αποστολών, ο Μεχμέτ Καντσί πήρε την πένα του κι έγραψε για το κρατικό πρακτορείο Ανατολή άρθρο με τίτλο «Για να περικυκλώσουμε την Τουρκία με ένα ενεργειακό έργο: Μετασχηματισμός της Ανατολικής Μεσογείου» σημειώνοντας πως είναι πλέον προφανές ότι ο στόχος είναι να καταστεί η Τουρκία επιθετική πλευρά τραβώντας τη χώρα σε σύγκρουση.

Μέσα σε όλη τη γενικότερη εκτενή ανάλυση του Καντσί, αναφέρει ότι η Ελλάδα πούλησε ομόλογα αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στις διεθνείς αγορές στις 2 Σεπτεμβρίου, χωρίς να περιμένει την άφιξη του Macron για τη χρηματοδότηση των μαχητικών αεροσκαφών που θα αγοραστούν από τη Γαλλία. 

«Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε τις διευθύνσεις των αγοραστών αυτών των ομολόγων, δεδομένου ότι τα προγράμματα εξοπλισμού της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου (εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία) χρηματοδοτούνται έμμεσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία» υποστηρίζει ο συντάκτης. 

Αυτή η εικόνα, αναφέρει ο Καντσί, προκαλεί τη σιωπή των Ηνωμένων Εθνών σε αυτήν τη συμμαχία, η οποία γίνεται όλο και πιο επιθετική στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ διευκολύνει επίσης την Αθήνα να απορρίψει χωρίς κανέναν λόγο τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg να ξεκινήσει διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail