Τελικά ήταν τα MiG-29 που έκαναν σκραπ τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας στη Λιβύη;

Freepen.gr - Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της χώρας, αναφέρθηκαν στην καταστροφή των τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας MiM-23 Hawk στη Λιβύη. Σύμφωνα με τις παρεχόμενες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε συστήματα αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας καταστράφηκαν, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι αυτό δεν έγινε από μαχητικά MiG-29, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αλλά από αεροσκάφη μάχης των ΗΑΕ, αναμεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro.

Έτσι, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τις αρχικές πληροφορίες ότι μαχητικά Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ συμμετείχαν στις επιθέσεις, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι η επίθεση στην περιοχή του συστήματος αεροπορικής άμυνας συνοδεύτηκε από ισχυρό ηλεκτρονικό πόλεμο. Δεδομένης της απουσίας τέτοιων συστημάτων στο οπλοστάσιο του εθνικού στρατού της Λιβύης, καθώς και της έλλειψης εξοπλισμού ηλεκτρονικού  πολέμου στα Mirage 2000, προέκυψε το ερώτημα αν η Τουρκία προσπαθεί να κρύψει με αυτόν τον τρόπο την ευπάθειά της ακόμη και στα μαχητικά MiG-29, τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι σε επιχειρησιακή λειτουργία σε Λιβύη, Συρία, Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Η ρωσική ιστοσελίδα σημειώνει πως αυτό απέχει πολύ από την πρώτη εικόνα που είχε δοθεί, όταν πηγές ανέφεραν τη συμμετοχή μαχητικών MiG-29, τα οποία προηγουμένως είχαν πιστωθεί την καταστροφή ενός κονβόι των μισθοφόρων της Τουρκίας και των δυνάμεων του Σαρράζ που όδευε προς τη Σίρτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail